NY Moda Haftası'nın ardından

Moda haftalarında ruhum ve aklım bedenimden uzaklaşıyor!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


NY Moda Haftası'nın ardından

New York Moda haftası demek benim ruhumun ve aklımın bedenimden uzaklaştığı dönemler demek… Başka şeyler de tabi bu duruma neden olabiliyor ama moda, beni heyecanlandıran, ayaklarımı yerden kesen bir konu. “Yazık sana! Bunlar mı ayaklarını yerden kesiyor" diyenlerinizi duyuyorum. Duymamış gibi yapıp devam ediyorum.
Çocukken bir arkadaşımın ablası moda okumak için Amerika’ya gitmişti. O zaman epey sorgulamışım. “Şimdi hiçbir şeyi sorgulamam Allah sizi inandırsın.” Şimdi moda okumak için oralara okumaya mı gidilir dediğimiz dünyanın öbür ucuna moda haftası için akın akın gidiyoruz.
Moda haftalarında her modacıyı tek tek izleyip takip etmeye çalışıyorum. Üretmelerine ve her seferinde farklı şeyler ile podyumda olmalarını hayranlıkla izliyorum. Üretmek kadar enfes ve ego tatmin edici bir şey olmadığını, başarı ve takdir edilmek kadar da etkileyici bir ödül yoktur diye düşünüyorum. Her yıl ünlü modacılar ve markalar dışında birçok modacı ve marka moda haftalarında yerini alıyor ve oldukça beğenilen tasarımlara imza atılıyor. Modanın bu anlamda gelişmesi ise sevindirici...
Milano, Londra, Paris moda haftalarının hakkını yemek istemem ama New York Moda Haftası ise diğerlerine göre beni en etkileyendir. 2015 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını orada olmasam bile takip etmeye çalıştım. Geçen seferki yazımda paylaştığım bahar ve yaz renkleri kışın da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu kış aldığımız kürkler, kazaklar, rengarenk kışlık aksesuarlar, şapkalar önümüzdeki sezonda yerini alacak.
Boyfriend stili kazaklar, kabanlar, pantolonlar feminen çizgilerle birleşince dikkat çekici ve seksi stiller yaratıyor. Benim bu yıl en sevdiğim kombiler arasındaydı ve önümüzdeki birkaç yıl da devam edecek gibi siz sezon sonunda bol bol stok yapın. Hazır sezon sonunda gelecek sezonun modasını yakalamışken indirimin hakkını verin. Bu indirimli günlerde renkli over size kaban ve kazakları kaçırmayın. Rengarenk olmasına dikkat edin rengarenk sezonlar bizi bekliyor. Seneye de giyersiniz büyük alın! Beyaz, grinin tonları ve siyah her zaman banko renler ve ne olursa olsun. Uzun hırkalar, diz üstü çizmeler tekrar hayatımıza giriyor. Bilekte etekler ve uzun kabanlar, kürk yakalar ise gardıroplarınızın favorileri olacak.  
NY Moda haftasındaki günlük hayatta da rahatlıkla kullanabileceğimiz tasarım ve kombinlerden en favorilerimi paylaşıyorum.



NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 1

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 2

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 3

Bu yıl podyumlarda yeni bir tasarımcı daha vardı. Victoria Beckham ve ben tüm koleksiyonu çok beğendim. Kendi stili gibi her daim havalı, seksi ve asil bir koleksiyon hazırlamış.

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 4
             
Ben bu çifte bayılıyorum.

Victoria Beckham



NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 5

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 6

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 7

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 8

Zimmermann



NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 9

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 10


NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 11




NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 12


Prabal Grung


NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 13

Herve Leger

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 14

Derek Lam

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 15


NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 16

NY Moda Haftası'nın ardından - Resim : 17















Derek Lam