Pabucumun stilettosu

Bir kadın doğru ayakkabılarla dünyayı ele geçirebilir

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Pabucumun stilettosu

Pabucumun stilettosu - Resim : 1

Geçen bir erkek arkadaşımla konuşurken dedi ki; “Kadınlar hep topuklu ayakkabı giymeli bence. Özellikle o stilettolarınız nasıl bir tasarım harikasıdır. Sıkı sıkı sarılın bırakmayın. Ayakkabıyı neyin altına giyseniz yakışıyor. Yakışmadığı bir şey yok. Bacaklarınız, duruşunuzun her şeyinizin değişiyor. Düz ayakkabıyı ise spor ayakkabı dışında kullanmayın.” Oooldu paşam! Bütün gün o topukluyla sen gez bakiiimm... diyen ben ise utanmasam yataktan kalkar kalmaz giyeceğim o topukluları.
Herhalde vazgeçemeyeceğim şeyler arasında ilk sırada yerini alıyor. Topukluya olan tutkum boyumun kısalığından filan değil. Türkiye standartlarında iyi sayılabilecek bir boya sahibim. 1.70 sonrası bizim standartlarımızda değil. Bilginiz olsun..:)
Pabucumun stilettosu - Resim : 2

Topuklu ayakkabı konusunda hasta ve oldukça geniş koleksiyonu olan biri olarak söylemeliyim ki bunun rahatı yok annem! 10 pontu da 19 pontu da aynı derece rahatsız. Bazıları ekstra rahatsız ama gülü seven dikenine katlanır. Normalde topuklu ayakkabı ile sek seken ben, acısı bile bal deyip aldığım, ayakta zor durduğum o kadar çok ayakkabım var ki. O kadar rahatsız ama bir o kadar güzel. Yanlış anlaşılmasın benim topuklular öyle 9-10 pont değil. 12 pontdan başlar, 20 ponta kadar çıkar. O yüzden ben o topuklularla yıllardır hayat mücadelesi veren biri olarak her şey vız gelir bana… Yıkılmam, ayaktayım!  Son 2 yıldır stiletto modası var ama öyle böyle değil. Klasik bir ayakkabıda sadece rengi, derisi ve ufak tefek aksesuarları ile oynanarak mucizeler yarattı neredeyse bir çok marka. Hepsi birbirinden şık ve zarif olan bu ayakkabıları bu yaz da bol bol göreceğiz. Ten rengi ve siyah kaliteli 2 stiletto ile ömür geçirebilirsiniz. Rahatsızlıklarını konuşmayalım bile... Rugan ve mat olarak birkaç deri çeşidi olan bu ayakkabılar son dönemde renkli, zımbalı modelleri ile de oldukça trend. Dediğim gibi stilettonun 9′u da 15′i de aynı derecede rahatsız bence. O yüzden 12 ponttan başlayanları tercih etmelisiniz. Çünkü duruşunuz, yürüyüşünüz en iyi bu puntodan başlar diğerleri sadece iş görür.    

Pabucumun stilettosu - Resim : 3

Boyunuz ve bacaklarınız her zaman olduğundan daha uzun ve ince görünürken, zarifliği de cabası..
Yaz boyunca platformlu rahat olduğu için tercih ettiğimiz diğer ayakkabılar ise platformlu olan modeller.
Ucu pencereli olan ve bantlı olarak yaz aylarında sıklıkla kullandığımız modeller de özel günler dışında gizli ve daha alçak platformu tercih etmelisiniz. Hem topuk yüksek, hem platform günlük hayatta bence çok şık durmuyor. Davetler ve özel günlerde ise oldukça şık durup, elbiseyi taşıyor. Platformlu ve 12 pont altı topuklu ayakkabılar ise tamamen platformsuz ve ince topuklu olması gerekiyor. Bol veya skinny dediğimiz dar paçalı pantolon, jean, elbise, etek ve şortlar ile rahatça kombinleyebiliriz. Hakkını vereceğiniz topuklu ayakkabılar alın tüm yaz ayağınızdan çıkmasın..:) Yukarı da bahsettiğim gibi ten rengi ve siyah dışında, kırmızı, lacivert, leopar, saks ve sıklemen rengi dediğimiz pembe, dore ve lame bütün yaz boyunca kullanabileceğiniz renkler. Ayrıca, son dönemde birçok rengin bir arada kullanıldığı mat ve parlak derilerde var. Çok eğlenceli ve şık.
Küçük bir öneri; yaz boyunca bol bol giydiğimiz beyaz pantolonların altına ten rengi (nude) stilettolar inanılmaz iyi duruyor. Benden söylemesi..;)
Benim en en beğendiğim markalar ise (Asla hiçbirine kıyamam tek tek yazarım..:)) Christian Louboutin, Jimmy Choo, Yves Saint Laurent, Giuseppe Zanotti, Valentino, Charlotte Olympia, Cesare Paciotti, Manolo Blahnik, Gucci, Prada üst segment olup, Steve Madden, Beymen, Nursace, Nine West, Divaresse, Zara orta segmentte en favorilerim arasında. Son dönemde İnci’de kendini yenileyen yerli markalar arasında. Özellikle Gamze Saraçoğlu tasarımı olan koleksiyon çok şık. Bunlar dışında oldukça ekonomik ve gayet başarılı gördüğüm Shotek, Pelin'in Papuçları gibi uygun fiyatlara kaliteli ve bol çeşitte ayakkabılar bulabileceğiniz markalar var.

Pabucumun stilettosu - Resim : 4