Plaj şıklığı

Son birkaç yıldır plaj modası altında dozunu kaçırdığımız bir stil var.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Plaj şıklığı

Geçen yıl Bodrum ve Çeşme’de gördüklerimden sonra artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Yok canım o kadarda olmaz dediğim her şeyi gördüm. Plaja makyajla gelen mi arasın, o şifon mayolarla denize giren mi ararsın, takıp takıştırmış topuklu terlikle plajda gezenini mi? Kadınlar olarak hepimiz şahsına münhasır insanlarız ayrı ayrı ama bu moda olayını fazla abarttık sanki. Moda blogu yazan ve her tatile birkaç valizle giden biri bunu söylüyorsa düşünün artık neler gördü bu gözler…

Ben ki en süslü insanlar kategorisine zirveyi zorlarım ama abartmam. Yerinde ve zamanında modayı stilim ile birleştiririm… Moda olan bir şey benim tarzım değilse ve bana yakışmıyorsa her zaman söylediğim gibi giymem.  
Plaj şıklığı - Resim : 1

Plaj şıklığı - Resim : 2
Bodrum'da site plajında denize gireceksem ya da Ortakent’te gözden uzak o muhteşem sessiz ve huzurlu plajlardan birine gideceksem, şıngır şıngır kolyelerimi takıp pullu bikinimi giymem. Giyerim en sade bikinimi, üzerine şortumu ya da elbisemi, giderim. Takıp takıştırmam en sade halimle olurum. Akşam üzeri parti filan da yoktur oralarda sohbet muhabbet edilir. Son dönemde herhalde en ihtiyacım olan ve sevdiğim şey denilebilir.  
Bir de bunun eğlenceli ve boy göstermelik beach kısmı var. Her zaman sakinlik dinginlik aramıyor insan, 'tatil bu biraz da eğlenelim' diyor. İşte orası bir seremoni! 
 Plaj şıklığı - Resim : 3
Kaç bikini alacaksın yanına, happy hour’da ne giyeceksin, ne takacaksın. Herkesin üzerinde az sonra çıkıp gece kulübüne gidecekmiş gibi kıyafetler oluyor genelde. Makyaj konusuna girmiyorum. Gerek yok! Orada da o kadar abartmanın fileli bluzlarla ya da orasından burasında metaller, taşlar fışkıran plaj kıyafetleri ile ortalarda gezmenin anlamı yok. Ağır dedikodu dönüyor dikkatli giyinin gidin. 
Ciddiyim! Plajın dedikodusu çok, aklınızı başınıza alın.. İşi gücü bırakıp rahatlamaya gelmiş insanlar dedikodudan başka ne yapacak. Mayonuzdan tutun da, saçınızdaki tokalara kadar dedikodunun feriştahı yapılıyor. En fenası geçen yıl ilk kez erkek dedikodusu ile tanıştım ben. Aman Allah’ım! Ayyy kızlarınki daha masum ben size söyleyeyim. Öyle bir yorumları var ki ömrümde duymamışımdır. Kızın ayak tırnağındaki ojenin rengine bile yorum yaptılar. “Yok artık!” dedim. 
Plaj şıklığı - Resim : 4
Neyse artık buradan da anlıyoruz ki erkeklerde dikkat etmemiz, olmaması gereken şeylerden biri de dedikodu. Erkek dedikodu yapar mı be! Otur tavla oyna, içkini iç, futbol konuş, geyiğini yap, hadi gelen giden güzel kızları da kes ama dedikodu yapma! (Kızlar kusura bakmayın ama güzele bakılır. Dedikodudan daha iyi, sevaptır neticede.) 
Benim bu yıl en sevdiğim plaj kıyafetleri arasında uzun elbiseler, kimonolar ve boyfriend gömlekler var. Dantel bluz, elbise ve dantel şort modası bu yıl plajlarda da oldukça sık rastlayacağımız parçalar. Kot gömlek ise benim son birkaç sezondur her yerde kullandığım ve plajda da bol bol kullanacağım bir parça olacak. Kolları kıvırıp önünden 2 düğmeyi kapadığınızda ne kadar seksi ve havalı olduğunuzu göreceksiniz. Kısa boylu ve standartlarımız üzeri boyu olanlarımız ise kimonolarda uzun olanları değil kısa olanları tercih etmeliler, uzun olanlar deseni ve modeli doğru olmadığında yataktan kalkmış, sabahlıkla plaja gelmişsiniz hissini vermekle birlikte, uzun boylularda ise perdeyi giyip gelmiş hissi yaratıyor. Uzun boylu ve ince olanlar bence siz bir şey giymeyin gezin mayonuzla! Gerek yok!  
 
 Plaj şıklığı - Resim : 5

Plaj şıklığı - Resim : 6
Kilolu olanlarımız ise gömlekleri önlerini kapatarak kullandıkları ve düğmesiz tek parça tunikleri tercih ettiklerinde hem fazlalıkları kapatmış hem de rahatça hareket etmiş olacaklar. 
Düz ve desenli oldukça renkli modeller var. Neon renklerde daha desenli modelleri tercih etmelisiniz. Neon zaten göz yoran bir şey olduğu gibi tek parçada tek renk fazla dikkat çekici oluyor. 
Şort ve kısa bluzlarımız ise geçen yıl gibi bu yıl da en favori vazgeçilmezlerimiz. Yırtık ve yamalı kot şortlarımızın üzerine gömleklerimizi giyip uçlarını bağlayarak nostaljik bir tarz yaratabiliriz. 
Bunları azıcık da süsleyelim derseniz, bazı takılar var ki hem çok hafif hem çok şık duruyor plaj kıyafetlerimizde, onlara diyecek sözüm yok. Gönlünüzce takıp takıştırın. Şıkır şıkır parmak arası terlikleriniz ve bu yıl oldukça moda olan plastik deniz ayakkabıları bence güzel tercihler ama 15 cm platformlarla ortalarda gezmeyin rica edeceğim.  (Bunu bir topuklu ayakkabı hastası söylüyorsa dikkate alın derim.) 
H&M, Mango, Zara, Top Shop, Koton, Twist, Beymen ve mayo-bikini aldığımız tüm mağazalarda hemen hemen birçok çeşit plaj kıyafeti bulabilirsiniz. Özellikle Boyfriend gömlekler için H&M ve Zara’ya bir bakın derim.;) 
Herkese güzel ve mutlu tatiller…