Plajlarda neler oluyor?

Plajlardan bildiriyorum, dikkat!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Plajlarda neler oluyor?

Onu giyin bunu takın böyle kullanın demeden önce bir şey soracağım sevgili okur; Bu bayram hepiniz otomobillerinizle mi yola çıktınız? Hayır, ben 16 saatte Çeşme’ye gittim, 13 saatte geldim de merak ettim. Bir kamuoyu yoklaması yapayım istedim. Seyahat etmeyi seven ama yolculuktan nefret eden biri olarak büyük eziyetti  bu bayram, ki ben uzun uzun zamandır kara yolu ile yolculuğa çıkmayan biri olarak ekstra dağıldım. Kesin birinin bedduasını aldım diyeceğim de hiç öyle bir kalp kırmışlığım, can yakmışlığım da yok diye düşünüyorum... Olduysa da Allah cezamı verdi, hepiniz rahatlayın.

Bodrum, Çeşme eğer bir eviniz yoksa sürekli beach'lerdeyseniz bayramlarda rezillikten başka bir şey  değil. Eviniz varsa da evinizin plajından dışarı adım atmayın, imkânınız var ise bavulunuzu toplayın kaçın bayram olmayan bir ülkeye ve kafa dinleyin.

Bodrum’un dili olsa da o enerjimi size anlatsa ama şimdi o eski halimden eser yok. Yaş aldıkça gerçekten insanlar ve tercihler değişiyormuş. Bakışlarınız, düşünceleriniz eskiye göre apayrı oluyormuş. Bu konuyu aslında en güzel sevgili Gülse Birsel son yazısında anlatmış. Okuyun mutlaka, ben bayıldım.

Plajlarda neler oluyor? - Resim : 1

Bir şeye daha değinip hemen konuya geçeceğim. Çoluğu çocuğu olan herkese saygım sonsuz, Allah hepimize nasip etsin ama çocuklarınız azcık büyüyene kadar lütfen çocuk kulüplerinin olduğu 5 yıldızlı otelleri, yazlık evleri ve daha sakin, onlara uygun plajları tercih ediniz. Çeşme’nin en kalabalık hınca hınç dolu plajında sağım solum önüm arkam çocuklu ailelerdi, çocukların ağlamaları, gürültüleri çevreyi rahatsız ediyor bu bir, ikincisi ise şu; cidden yazık günah o sıcakta, güneşte iğrenç bir şemsiyenin altında o çocuklar perişan oluyor. Çocuğum yok ve gürültülerinden rahatsız oldum diye değil, empati yaparak söylüyorum. Ben olsam bu dediğimi uygularım. Çocuğum büyüyene kadar havalı beach'lerde, happy hour'larda boy göstermesem de olur. Çocuğu olan çoğu arkadaşlarım da söylediğim gibi belli otellerde tatillerini yapıyor, yazlık evlerinde ya da çocuklara daha uygun plajları tercih ediyorlar. Onları ve onlar gibi bilinçli aileleri çok takdir ediyorum.

Gelelim o plajlarda giydiğiniz mayolara, bikinilere, plaj kıyafetlerine...

Siz delirdiniz mi? 40 derece sıcakta aklınızı mı yitirdiniz; pullu kıyafetler, örgü & triko giysiler, acayip mayolar, bikini demeye bin şahit isteyen gizli gizli satın almaya bile çekineceğim iç çamaşırı vari mayokiniler… O Instagram’da, defilelerde gördüğünüz modellerden bazıları sadece ve sadece show ve çekim için üretilen ürünlerdir. Bunu bir kere aklınızın bir kenarına yazın. Çeşme’de 1000 kişinin içinde giyebileceğiniz şeyler değil. Bir de bu öz güven nereden geliyor anlamıyorum. Ben bunları giyen 36 beden model görmedim hiç, hepsi 32-34 beden arasında modeller ve çekim için giymişler, emin olun onlar da halka açık bir yerde o mayolarla denize girip güneşlenmiyorlardır. Ama maşallah hepiniz Adriana, hepiniz Alessandra olmuşsunuz, esiyorsunuz Bodrum, Çeşme plajlarında. 

Ben her konuda haddini çok iyi bilenlerdenim, kendimle de çok barışık bir insanımdır, göğsümü gere gere her zaman söylerim. Beni tanıyanlar da bilir, asla kıskançlık gibi bir huyum yoktur. Yakışıklı, bakımlı, başarılı bir erkeği nasıl beğeniyorsam, güzel, bakımlı, başarılı kadına da bayılırım. Çevremdeki herkesin hep iyi olmasını isterim ki mutlu olsunlar, mutlu etsinler, huzur versinler. Mutlu, huzurlu, merhametli, kendi ile barışık, egosuz insanların etrafınızda olması hayat kalitenizi her zaman artırır bunu unutmayın! Mutsuz, huzursuz, kompleksli insan bana her zaman itici gelmiştir. Hep üzülmüş ve uzak durmuşumdur öyle insanlardan… Neyse kıskançlığa girip içimi de döktüm arada idare edin… 

Plajlarda neler oluyor? - Resim : 2

Yani diyeceğim o ki; Hiçbirinizin 3000 TL’ye aldığı mayokiniyi ya da metresi  10 TL olan payetli pareonuzu kıskandığımdan yazmıyorum bunları. Kadın olarak sadece düşündüklerimi yazıyorum ki çoğu erkek ile de fikir alışverişi yaptım bu konuda onlar da benim gibi abartının gereksiz olduğunu düşünüyorlar. Çeşme’de snapchat’te takip edenleriniz varsa beni görmüştür birkaçının kafasına kese kâğıdı geçirip paylaştım, çünkü korkunçtu, ibretlikti. Yüzlerinde bir ton makyajla plaja gelenler mi ararsınız, takma kirpikler mi saymakla bitmez. Ayol ben tatilde nemlendiriciyi mecburiyetten sürüyorum, hiç mi üşenmiyorsunuz..!?

Plajlarda neler oluyor? - Resim : 3

Normalliğin ve tarzın sınırlarını zorlamadan tercih edeceğiniz çok güzel mayolar bikiniler var. Hatta bazıları uçuk kaçık ama teşhir edici değil. Şık, farklı, tarz sahibi kadınların tercih edeceği parçalar. 34-36 beden olanlarımızın harika taşıyacağı 38 ve 40 bedenden sonra daha özenli seçmemiz gereken mayolar var.

2 parça bikini modası demode olması bile artık çok tercih edilen bir model değil. Demode olması mümkün değil çünkü en rahat edilen ve bronzlaşırken en tercih edilen parçalar. Ama abartan kitlenin dışında da kolum bacağım bronzlaşsın yeter diyenlerimiz var, işte onlar da mayo tercih edenlerden.

O mayolar da sağdan soldan bağcıklı, asimetrik kesimleri olan değil daha düz ve klasik kesimler belki birkaçı desenli ama genel olarak siyah tercih edilen mayolar bu yıl sezona damgasını vurdu.

Plajlarda neler oluyor? - Resim : 4

Alt kısmı ince kesim ve ipli olanları 36 beden üzeri olanlarımız elesin bir kere, daha kalın kesim olanları hatta biraz da yüksek bel olanları tercih etmeliler. Zayıf olanlarımız da zayıfım diye durumu abartmamalı ne çok yüksek ne çok düşük ortasında bikinileri tercih etmeliler. Göğüsleri büyük olanlar ince süngerli, geniş üçgen ve kalp yakaları tercih etmeliler. Straplez olanlar sıkıyor ve daha çirkin duruyor.

Mayo ve mayokinilerde daha sade ve çok açık olmayanları tercih etmelisiniz. 34 beden de 40 beden de rahatlıkla çoğu mayoyu tercih edebilir. Kenarlarından bağcıklı olanları tabii ki zayıflarımız tercih ederken orası burası fırlamayacak şeyleri 38 beden üzeri olanlarımız tercih etmeli.

Plajlarda neler oluyor? - Resim : 5

Bazı mayokinilere gerçekten bakamıyorum bile çok arıyor musunuz gerçekten onları ya da giyerken çok mu seksi hissediyorsunuz kendinizi bilmiyorum ama yapmayın etmeyin…!  Bir de unutmadan topuklu terlikle ve 20 kilo ağırlığında kolye ve küpelerle plajda ne işiniz var? Hiç seksi ve şık değilsiniz bilin istedim.

Bu sene TEN şahane mayolar çıkarmış hem de 1 beden ince gösterenlerden kullanan arkadaşlarım çok memnun. Ben daha deneyip alamadım ama siz de bence bir deneyin derim, modelleri çok güzel birkaç kişide de gördüm oldukça güzel duruyor.

Onun dışında H&M, Penti uygun fiyatla güzel modeller bulabileceğiniz markalar, klasiklerden olan Zeki Triko, Kom, Ayyıldız ise koleksiyonu zengin tutmuş ve güzel şeyler çıkarmış. LILYANDROSE, OYE gibi fiyatları biraz yüksek olan butik markalar ise stil sahibi olanlarımızın, tarzım farklı olsun diyenlerimizin tercih edeceği markalardan, bu sezon çok iyi modeller çıkarmışlar. Bu yılın öne çıkan renkleri yine başta siyah ve beyaz olmak üzere, su yeşili, nar çiçeği ve daha soft renkler. 

Plajlarda neler oluyor? - Resim : 6

Plaj kıyafeti olarak ise, kapak kızı olmanıza gerek yok. Üzerindeki mayoya uygun renkte ve desende incecik, tabiri caizse efil efil kimonolar, elbiseler tercih edebilir ve yılların klasiği beyaz boyfriend kesim bir gömlekle de bütün yazı geçirebilirsiniz.

Ben beyaz gömlek sevenlerdenim mayo ve bikini üzerine, ayrıca geçen yaz birkaç kimono tasarlayıp BY İNCİFER markası ile sizlerin beğenisine sunmuştum. Onlardan da tercih ediyorum tabii ki bu yıl yok mu diyenlere ise buradan cevap vereyim çok kısa zamanda yenileri geliyor.

Plajlarda neler oluyor? - Resim : 7

Bir de bu yaz en beğendiklerimden biri sevgili Bianca Somer’in Dahlia Bianca markası altında yarattığı plaj koleksiyonu... Hepsi ipek ve üzerinde var yok arası.. En önemlisi ise benim kendi ürünlerimde de dikkat ettiğim bir şey plajda mayo üzerine giydiğinizi yaz boyunca, şort etek, pantolon ve elbiselerin üzerine de giyebileceğiniz parçalar var. Bir göz atın derim.

Plajlarda neler oluyor? - Resim : 8

Şahane bir yaz geçirmeniz dileğiyle...