Retronun en iddialısı!

İspanyol paça pantolonlar...

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Retronun en iddialısı!

Boyumuzu uzun göstermek, zayıf görünmek için başvurduğumuz hilelerin haddi hesabı yok. Geçmişten günümüze modası hiç geçmeyen ve bizi her durumda kurtaran ve birkaç sezondur yeniden trend olan İspanyol paça pantolonlarda bunların başında gelenlerden.  Son dönemde yine trend olan Retro tarzının en favori parçaları arasında da yerini aldı bu pantolonlar.
Ben uzun zamandır bu pantolonları denememekte ısrarlıydım. Selvi boyumdan veya fit vücudumdan dolayı ihtiyaç duymadığımdan değil, Retro tarzına biraz uzak olduğumdan sanırım. Ama mağazaların her sezonunda,  sokakta sık sık güzel kombinlerini görmeye başlayınca e dedim gidip bende bir deneyim. İyi ki denemişim. Gerçekten bacak boyunu uzun gösterdiği gibi doğru bir modelle olduğunuzdan daha ince görünüyorsunuz. Hafta içi ofiste gömlek, ipek bluzlar, kısa ceketler ve şık kemerler ile kombinleyebilir hafta sonu ise tişört ve atletler ile daha casual kombinlerde kullanabilirsiniz. Yaz aylarının sonuna doğru yaklaştığımız için şimdiden aklınızda olsun. Balıkçı kazaklar, bisiklet yaka kısa kazaklar ile de oldukça güzel duracaktır. Üzerlerine trençkotlarımız, uzun kabanlarımız ve kısa deri ceketlerimizi de kullanabiliriz.
Retronun en iddialısı! - Resim : 1

Ama bu pantolonlar da dikkat etmemiz gereken önemli şeyler var...
Açık ve pastel renkleri zayıf olanlarımız tercih ederken daha toplu olanlarımız ise koyu renkleri tercih etmeli ve dökümlü üstler kullanmalılar. Desenli olanları değil düz olanları her şey ile her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz için ilk tercihiniz desensiz olanlar olmalı.


Retronun en iddialısı! - Resim : 2

Boyu kısa olanlar, yüksek belli olan modelleri tercih edip kısa üstler ya da uzun üstleri pantolonun içinde kullanarak ve alt üst aynı renk tonlarını tercih ederek boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz.
"Boyum uzun benim" diyorsanız da, düşük belli olan modelleri tercih etmelisiniz. Özellikle bacak boyu uzun olanlar kesinlikle düşük belli modelleri tercih etmeli ve üzerlerine dökümlü üstler kullanmalılar.
Retronun en iddialısı! - Resim : 3

Bu modeli hakkıyla taşımak için yine canımız topuklu ayakkabılarımıza ihtiyacımız var. Çünkü modeli en güzel taşıyan yüksek topuklar. Ama boyu çok uzun olanlarımız babet, spor ayakkabı ve sandaletler ile de oldukça şık oluyorlar. Yalnız önemli bir şeye değinmeden edemeyeceğim. Bacak boyu uzun olanlarımız topuklu ayakkabı puntolarını biraz daha az kullanabilirler. Çünkü öyle örnekler görüyorum ki, inanılmaz! Tahta çubuklar üzerinde yürüyen animatörler gibi gezenlerimiz var. Tamam, Allah boy vermiş de, onu orantılanmak da önemli.

Retronun en iddialısı! - Resim : 4

Hangi stilde sıklıkla kullanıyorsanız pantolonunuzun paçalarını ona göre yaptırmanız iyi olacaktır. Yerleri süpürecek kadar uzun olmamalı, ayakkabınızın görüneceği kadar da uzun olmamalı.
Retronun en iddialısı! - Resim : 5

Kumaşlarını ise sıklıkla ofiste giyeceğim diyorsanız ipek, dökümlü  ve kanvas pantolonları tercih edebilir, daha çok casual olarak kullanacağım diyorsanız keten, kanvas ve jean olan kumaşları tercih edebilirsiniz. İspanyol paça diyip geçmeyin birçok markanın birçok kalıbı ve modeli var. Size en uygun olanı deneyerek bulabilirsiniz.

Zara, Gap, Mango, İpekyol, Massimo Dutti,  Beymen ve Harvey Nichols içindeki birçok markada farklı seçenekleri deneyebilirsiniz.

Retronun en iddialısı! - Resim : 6