Şort sezonu

Şort giyerken bunlara dikkat!!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Şort sezonu
Şort sezonu - Resim : 1

Yaz ile birlikte annemin yıllardır hiç değişmeyen yazlık cümle kalıplarını da yazlıklarla çıkarıyoruz. Ama istisnasız her yıl aynı cümleler.. Geliştirdi kendini tabi ama hiç gerilemedi. :)   Yine bir yaz öncesi gardırop düzenlemesi diyalogları…
"Ay ay ay, sezon sonu diye yine neler almışsın. Bunu ne zaman aldın? Bu nereden çıktı? Bunun şu rengi yok mu sende? Yok yavrum, her yurt dışı seyahatinden gelirken bavul ticareti yapar gibi alışveriş yapıyorsun. Birde saklıyorsun köşe, bucak ama bak sonunda çıkıyor. Ben artık sana karışmıyorum. Yazık! Vallahi Yazık!" ile başlarız.  
A: Bunlar yazlığa mı?
B: Hayır anne, burada giyeceğim!
A: Bu elbise sanki kısalmış mı?
B: Hayır anne!
A: Bu el kadar şortları burada mı giyeceksin...
B: Off anne!
A: Bunları temizlemeye verelim.
B: Ok. (arada es veriyor) :)
A: Bu şortların biraz daha uzunu yok mu?
B: Yok anne! ile devam ederiz.

Her giydiğimde bir yorumu da mutlaka olur:)
Geçen hafta Bodrum sezonunu açtım.  Dakka bir gol bir!  Valla el kadar şortu giymeyi beceremiyoruz.
Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri olur belki diye tutamadım yine kendimi.  İstisnalar kaideyi bozmaz her durumda olduğu gibi. O kısacık, daracık şortlar herkesin üzerinde ama seçimlerimiz konusunda bazen doğru tercihler yapmıyoruz.
Şort sezonu - Resim : 2


Evet bu yaz kot, keten rengarenk yırtık pırtık şortlar moda ama önce "MODA İNSANIN KENDİNE YAKIŞANI GİYMESİDİR." Moda diye Adriana’da gördüğümüz şortu tamam bu diye almayalım öncelikle. Kızlar, şöyle düşünün kadının bacak boyu benim boyumun tamamı olabilir. 12 cm topukla düşünün ama bende cüce değilim. Allah’ın gücüne gitmesin ama onların yanında kendimi üretim hatası gibi hissediyorum. O ne ya 1.87  boyu mu olurmuş kadının...Tövbe tövbe...
O kısacık şortların özeti şudur  34-36-38 beden dışında kimse giymesin. Ben de yarın 40 beden olursam giymem. Kimse beni hor görüp, aşağılamaz herhalde  tombik bacaklarımda mini şort göremediler diye... :) Bir tık daha uzunları var.  Onları giyin mesela ama onlarda, benim şaban boy dediğim bir boy var. O boy olmasın. Ne dizde ne dizin üzerinde ortada kalmış bir boy vardır. Zaten genlerimiz nedeni ile birkaç istisnamız dışında bacak boylarımız 3 karış, birde o şaban boyları giydiğimizde bacaksız oluyoruz resmen. "Hımm bacakları da olaydı güzel kız" diyorlardır arkamızdan. Valla çok acımasız kadınlar da, erkekler de bu konuda, benden söylemesi. Ona göre! Ağır dedikodu yapılıyor ayaküstü, şahit olmuşluğum ve yapmışlığım vardır ne yalan söyleyeyim.

Şort sezonu - Resim : 3
Şortları alırken dikkat edeceğimiz hususlar var. Dar almayın, bir tık bol tercih edin. Dar olan modelleri tercih ediyorsanız mutlaka üstlerine uzun bluzlar, tişortlar, gömlekler giyin. Hatta bu yaz şortlarınızı  kot gömlekler ile kombinleyebilirsiniz. Bence bu yazın favori kombinlerinden kot gömlek ve şort.  Kot, beyaz, pembe, sarı, beyaz, taba renkleri birçok şey ile kombinleyebileceğiniz için tercihlerinizi öncelikle bu renklerden kullanmanızı tavsiye ederim. Bronz tende bu renkler çok güzel duruyor. Ayakkabı olarak ise gündüzleri plajda parmak arası terlikler tamam ama gün içinde o şıpıdık terlikler yerine sağı solu, önü arkası açık babetler, sandaletler ve espadriller ile kullanmayı tercih edebiliriz. Akşamları ise dolgu topuk, platformlu topuklu ayakkabılarımız ve stilettolarımızı tercih ederek  akşam yemeği ve sonrası için şort kombinlerimizi şıklaştırabilir ve geceye de şortlarımızla devam edebiliriz.


Şort sezonu - Resim : 4

Şort sezonu - Resim : 5