Trençkot şıklığı

Zamansız bir klasik: Trençkot...

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Trençkot şıklığı

Her sabah birlikte çıkardık karşı komşuyla, Trençkot ile ilk tanışmam onun sayesindedir. Baharda üzerinden çıkarmadığı 2 trençkotu vardı biri bej rengi, biri lacivert. Nasıl havalı, nasıl şık dururdu üzerinde.  Bayılırdım. Çocuk zaten yakışıklı ne giyse yakışıyor. Trençkot üstünde kalıp gibi durur mu insanın, aynen öyle duruyordu. Sıfır kırışıklık, dize kadar uzun,  omuzlar tam oturmuş. Ay bayılırdım. Elinde kitaplar filan ideal aşık olunacak çocuk. Zaten üniversiteden hemen sonrada evlendi koştur koştur.  Yazık oldu! Bu arada o üniversitedeyken ben ilkokulu 5’e gidiyordum.  
Trençkot şıklığı - Resim : 1
O dönem sadece erkeklerin giydiğini düşünürdüm tabi ama yıllar geçtikçe anladım ki bir kadında da en havalı duran zamansız bir klasik trençkot. Havalı ve stil sahibi bir görünümün yanında ilkbahar ve sonbahar aylarında inanılmaz da kurtarıcı oluyor. Gündüzleri elbiseler, pantolon, etek kombinleri ile rahatça kullanabileceğiniz trençkotları sokak modasında da jeanlar, mini etekler, taytlarla da kullanabilirsiniz. Hatta jean, tişört, stiletto ve trençkot benim en favori kombinlerim arasındadır her zaman. 
Trençkot şıklığı - Resim : 2
Bence gece de bir davette kullanarak oldukça şık olabilirsiniz. Hatta klasik dar kesim, saten ve ipek kumaş olan trençkotları düğmelerini ilikleyerek ve kemerini takarak elbise olarak da kullanabilirsiniz. Klasik modellerin yanında o kadar çok renk, desen ve model seçeneği çıktı ki artık kararsız kalıyoruz. Ama her daim ve uzun süreler kullanacağım diyorsanız tabi ki klasik modeller her zaman işimize yarayacaktır. 
Trençkot şıklığı - Resim : 3
Kısa boylu olanlar uzunları değil, kısa ve dar kesimli modelleri tercih etmeli. Havalı olacağım diye dedektif Gadget gibi görünmemin lüzumu yok! 
Trençkot şıklığı - Resim : 4   
Orta boy ve uzun boylu olanlarımız ise daha uzun bol veya dar kesimleri tercih edebilirler. 
Hatta bu yıl bayanlarda en beğendiğim bileklere kadar uzun olan trençkotlar oldu. Yukarıda Rihanna’da gördüğünüz gibi inanılmaz şık duruyor.  
Trençkot şıklığı - Resim : 5
Ben sürekli trençkot almam diyorsanız eğer, aksesuarı çok olan değil daha klasik olanları tercih etmelisiniz ki uzun yıllar kullanabilin. Taba tonları, siyah, lacivert hiç modası geçmeyecek klasikler arasında yerini alıyor.  
 Trençkot şıklığı - Resim : 6
Benim en beğendiklerim arasında herkesin aklına ilk gelen marka Burberry.Yıllarca hiç stilini bozmadan birçok model üretmiş ve çok başarılı olmuştur. Burberry’i getiren Eren Holding’in indirim günlerini yakalarsanız yarı fiyatını klasik bir trençkot edinmiş olursunuz. Hem de evladiyelik. 
                 
Trençkot şıklığı - Resim : 7
Geçen sezon Burcu Esmersoy’un giydiği Balenciaga marka gri ve deri detaylı trençkota bayıldım. Belki yurt dışı seyahatlerinizde outlet turlarınızda bulma şansınız olabilir.     
Trençkot şıklığı - Resim : 8
Kesimini ve duruşunu beğendiğim diğer markalar ise; Armani, Beymen, Vakkorama, Ermenegildo Zegna, Massimo Dutti, Zara, Topshop, H&M son dönemde en iyiler arasında yer alıyor.