Yağmur botları

Şantiyeden sokak modasına uzanan bir hikaye...

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Yağmur botları

40 yıl düşünsek herhalde, şantiyelerde ve balıkçıların kullandığı çizmenin moda olacağı aklımıza gelmezdi. Bundan 3-4 yıl önce birine söylesem güler, dalga geçerdi ama şimdi hepinizin ayağında rengârenk geziniyoruz. 4 yıl önce ilk Hunter marka yağmur çizmesi aldığımda daha diğer markaların yağmur çizmeleri yoktu. Bu kadar moda değildi. Bir tek mağaza getiriyordu Türkiye’ye bu çizmeleri… Ve çok az kişide vardı. Eksik kalır mıyım, tabii ki gittim aldım bende. Baktım çok rahat, şu an renk renk, model model sonbaharda kullanmaya başlayıp kışı bile onlarla geçiriyorum. Biraz ağır belki ama çok rahat ve kullanışlı. Ama ben bu kadar dalga konusu olduğumu bu yaşıma kadar görmedim. Bir arkadaşım İnşaattan arıyor; 'Ya bizim senin çizmelere ihtiyacımız var, kaç numaraydı ustaya vereceğim' diye, diğeri sabahın 5’inde mesaj atıyor 'Balığa çıkamıyoruz dün senin çizmeleri almayı unuttuk!' diye… Tek eğlenceleri bendim. Bir de dost diye bağrıma basıyorum ben bunları hala! Aaah ahh ne çektim ben bu sevgi dolu kalbimden... 
Yağmur botları - Resim : 1
Hadi onları geçtim eloğlu, el kızı (Hahaha, okurken şimdi eloğlu, el kızı olduk diyeceksiniz ama hak ettiniz! Yine de sabrım ve modaya olan inancımı yıkamadınız.) ya babam! Her seferinde aynı espri… 'Yaa kızım söyleseydin ben sana şantiyeden getirirdim, boyardık birkaç rengi birden olurdu' diye diye yedi bitirdi beni. Baba sonuçta bir şey de diyemiyorsun, alttan alıyorsun ama bir gün kredi kartı ekstresinde fiyatını gördüğünde, önce çizmeye ve sonra benim modaya olan sempatime mesafeli olup, saygı duymayı tercih etti. Sustu! :):) 
  Yağmur botları - Resim : 2
Günümüzde ise rengârenk, uzunu kısası her markanın yağmur botları var. Hatta bazı tasarımcılar kendilerini aşıp çiçekli böcekli, tırtıllı, fotoromanlarını filan da yaptı. AMA SAKIN! Aklınızdan bile geçirmeyin o kadar tarz olmanın bir anlamı yok. Kimse de siz o çizmeyi giyince, 'ay ne marjinal' deyip, ayağınıza yapışıp o fotoromanı okumuyor ya da başınıza taç takıp 'işte moda gurusu' filan demiyor. 
 Yağmur botları - Resim : 3
Yağmur botları - Resim : 4
Yağmur botları - Resim : 5
Yağmur çizmelerinde en çok Hunter’ı beğenen ve tercih edenlerdenim. Hem çok rahat hem birçok modeli var. Çok soğuklarda ise özel çorapları ile kullanabiliyorsunuz. Hatta bence şortlarla da oldukça seksi duruyor. ;) Tayt, skini pantolon, mini etek, mini elbiselerinizde ise gece gündüz rahatlıkla kombinleyerek kullanabiliriz. 
Yağmur botları - Resim : 6

Nerede buluruz diye sorarsanız artık her yerde var ama Harvey Nichols, Beymen, Burberry, Louis Vuitton, Armani ve Nine West'te rahatlıkla çeşit çeşit model bulabilirsiniz. Ayağıma gelsin diyenler ise internet üzerinden Hunter botları temin edebilirler. 
Yağmur botları - Resim : 7
Favori renklerim ise; Parlak siyah, mat çikolata kahve, parlak gri, mat bordo ve petrol yeşili.