Ye kürküm ye

Kürk yelekler çok moda...

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Ye kürküm ye

Yıllardır kış sezonun en havalı parçası olan kürk yelekler son dönemde yine oldukça trend oldu. Tabii ki gerçek değil imitasyon olanları tercih ediyoruz. Aman diyeyim! 
  Ye kürküm ye - Resim : 1
Uzunları, kısaları nasıl olursa olsun hemen hemen her stil ile rahatlıkla kullanabileceğiniz kürk yelekler sıcak tutmasının yanı sıra oldukça da havalı duruyor. Doğru seçimler yapmazsak dillere düşeriz söyleyeyim. Bunu yazarken de Şener Şen filmindeki sahne geldi aklıma kürkü ile plaj da koşan Ayşen Gruda :) Yanlış hatırlamıyorum değil mi? Ne gülmüştüm. Hayır, zaten herkes birbirine kulp bulmak için lafı ağzında beklerken dikkat edin diye uyarmak bir dost vazifesi bence.. 
 Ye kürküm ye - Resim : 2
Ee tabi başıma da gelmedi değil, geldi tabi bu da geldi gelmez olur mu!  Geçen yıl bir Ocak akşamı, kürk ceket giyip arkadaşımın doğum gününe gittim. Kapıdan girmemle bir grup erkek arkadaşım beni görür görmez alalen utanmadan sırıtarak “Gel bakim buraya, müteahhit karısı tarzını sevsinler senin” deyip gecenin eğlencesini bulmuşcasına gözleri parlıyordu. Ay ne dalga geçmek ne dalga geçmek. Neyse gece gece güldüler, umarım sevap haneme işlenmiştir. Ben tabii ki kürk ceketimi giymeye devam ediyorum. Öyle dalga geçilecek bir şey yoktu halbuki. Bence kıskandılar!
 Ye kürküm ye - Resim : 3
Siz bakmayın erkeklere, kürk her zaman iyidir. Ye kürküm ye demiş atalarımız da… 
Ama tercihlerimizi yaparken tarzınıza en yakın modeller ve renklerden yapın mutlaka, yoksa bu kadar iddialı bir parça bir de yanlış seçildiğinde gerçekten abartı ve rüküş olabiliyor. 
 Ye kürküm ye - Resim : 4
Ben kısa kollu tişörtlerle alakasız buluyorum ama giyip yakıştıranlar var. Kapalı bir yere gidiyorsanız eğer kullanılabilir. Bu havalarda kısa kollu basic tişörtün üzerine kürk giyip çıkmak da garip karşılanabilir. Üstü kaval altı şişhane, bu ne demezler mi? Ben derim! Ne yalan söyleyeyim. Tamam bu havalarda çorapsız babet ile dolaşan biri olarak bunu söylemeye hakkım yok ama olsun derim yine de. Gömlek, bluz ve balıkçı kazaklarla oldukça şık duruyor. Artistlik olsun diye tişört giyip, zatürre olmanın lüzumu yok.  
 Ye kürküm ye - Resim : 5
Kürk hantal ve kilolu gösteren bir parça olduğu için alt kısımda daha dar şeyler kullanmanızı öneririm. Skinny pantolonlar, taytlar, dar etekler ya da alt tarafı bol giyecekseniz üst tarafınızı hatlarınızı saran bluz, kazak ve gömleklerden tercih etmelisiniz. 
İlla salaş giyeceğim üzerime de kürkümü giyerim diyenler ise ince olan kemer veya kuşakları bellerini ortaya çıkaracak şekilde bağlayabilir ya da takabilirler. 
 Ye kürküm ye - Resim : 6
Sokak stilinde olduğu kadar,  akşam davetlerde deri pantolonların, elbiselerin veya şık kombinlerinizin üzerine küçük bir broş veya taşlı ya da rugan şık bir kemer ile kullanabilirsiniz kürk yelekleri. 

Şu anda aklınıza gelebilecek tüm markalarda birçok model kürk yelek bulabilirsiniz. Yeni sezonu kaçırmadan bir göz atın.