Merkür gerilemesi burcunuzu nasıl etkileyecek?

Hint astrolojisine göre, yılın ikinci Merkür gerilemesi 28 Nisan akşamı saat 20:19'da başlayacak ve 22 Mayıs'a kadar devam edecek. Gerilemenin başlangıç ve bitiş noktası Koç burcu dereceleri içinde gerçekleşecek.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Merkür gerilemesi burcunuzu nasıl etkileyecek?

13 Mayıs dikkat edilmesi gereken bir gün. Çünkü Venüs, gerileyen Merkür ile kavuşum yapacak. Bu da para, lüks harcamalar ve aşk durumlarını biraz karıştırabilir.

Burçlara göre meydana gelecek olan etkiler ise şöyle;

Yükselen burcunuz Koç'sa...
Kendinize yaptığınız maddi ve manevi yatırımları bir gözden geçirmeniz gerekecek. Gerilemede fark edeceğiniz şey, aslında kendiniz ve kaçırdığınız fırsatlar olacak. Fakat üzülmeyin, bu süreçte bu fırsatları tekrar yakalayacaksınız. Lütfen kendinizi fark edin.

Yükselen burcunuz Boğa'ysa...
Bundan sonraki yolunuzda size gerekli olan ve olmayan olay ve kişileri ayıklama zamanı. Kim dost, kim düşman ayırt edebileceksiniz. Düşmanlıklarına şahit olduğunuz, sizi bir şekilde tavırlarıyla rahatsız eden kişilere yol verme zamanı. Dayanmak ya da tahammül etmek zorunda değilsiniz. Yeniye yer açın. Çünkü bu kişi ve olaylar bilinçaltınıza zarar veriyor.

Yükselen burcunuz İkizler'se...
Bir zamanlar çok isteyip ulaşamadığınız hayalleriniz varsa şimdi önünüze çıkacak olan bu fırsatı fark edip değerlendirme zamanı. Çalışan biriyseniz tahsil edemediğiniz alacaklarınızı (prim, zam farkı vb) alabilirsiniz. Eski arkadaşlarınızla karşılaşabilirsiniz. 13 Mayıs zamanı duygusal olarak aklınız karışabilir. Dikkat!

Yükselen burcunuz Yengeç'se...
Kariyer, toplum içindeki yeriniz söz konusu olacak. Zam istemek için uygun bir zaman değil. İstediğiniz statü içinde biraz gözlem yapmak zamanı. Belki sizin istediğiniz gibi bir sonuç çıkmayacak. Geri planda kalıp aileye zaman ayırmak gerekiyor.

Yükselen  burcunuz Aslan'sa ...
Yaşam amaçlarınızı gözden geçirme zamanı. Hayatınız sizden bir yön çizmek için işaret bekliyor. Daha önceki kararlarınızı ve yaptıklarınızı gözden geçirip düşünüp karar vermelisiniz. Bu süreçte farklı fırsatlar da ortaya çıkabilir. Yeter ki vizyonunuzu geniş tutun ve fark edin. Belki yurt dışına çıkmak isteyebilirsiniz. Eğer  aylar öncesinden planlanmış bir seyahatse gitmenizde bir sorun yok. Ama retro başladığında aldığınız bir kararsa bir kez daha düşünün.

Yükselen burcunuz Başak'sa...
Ortak paylaşımlarınızı değerlendirme zamanı. Eğer ters giden bir şey varsa ya da zamanında tahsil edemediğiniz ortak maddi değerler söz konusuysa olumlu geri dönüşleriniz olacaktır. Ayrıca metafizik konulara karşı ilginiz başlayabilir.

Yükselen burcunuz Terazi'yse...
İlişkiler ve siz ... Şimdiye kadar ilişkinizde bir sorun var ve siz görmezden geliyorsanız problemi çözmek için en ideal süreç . Özellikle 13 Mayıs civarı aşk ilişkilerinde kafa karışıklığı getirecek bir zaman söz konusu olacak. Ya devam ya tamam kararı alabilirsiniz.

Yükseleh burcuhuz Akrep'se...
Sağlık ve çalışma ortamınızla ilgili durumlar gündeme gelecek. Kronik bir rahatsızlığınız nüksedebilir. Çalışma koşullarınızla ilgili eksik yapılanmalar canınızı sıkabilir. Özellikle 13 Mayıs civarında stresten uzak durmaya çalışın.

Yükselen burcunuz Yay'sa...
Yaşam enerjiniz çekilmiş gibi hissedebilirsiniz. Biraz dinlenmeniz gerektiğini ifade eden bir süreç bu aslında. Eski aşkınızla karşılaşabilirsiniz. Ya da eşiniz, sevgilinizle aşkınızı ve eski günlerinizi yad edebilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili yarım kalmış bir organizasyonu keyifle tamamlayabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Oğlak'sa...
Aile ve ev konularınız gündeminizde olacak. Aileye yeni bir birey katılabilir. Çocukluğundan kalan anılar ve kişiler sizi duygulandırabilir. Eski arkadaşlarınızı görebilir ve mutlu olabilirsiniz. Bu süreçte takılı kalacağınız konu, çocukluk yıllarınız.

Yükselen burcunuz Kova'ysa...
Yakın çevreyle iletişim ön planda. "Retro döneminde elektronik cihazlar almayın ve seyahate çıkmayın" denir ya evet bu retronun şanslısı da sizsiniz. Mümkünse yeni bir şeyler almayın ve seyahatlere çıkmayın. Bozuk çıkma olasılığı fazla ve seyahatlerinizde konaklama sorunu çıkması muhtemel.

Yükselen  burcunuz Balık'sa...
Tek konu var , o da parasal değerler. Daha önce girişim yaptığınız konularda bir cevap alabilirsiniz. Fakat maddi risk taşıyan girişimler için uygun bir zaman değil. Lüks harcamalarınızda artış olacak. Bütçenizi sarsmadan planlı hareket etmeye çalışın.