Düşüncelerimiz kendi gerçekliğimizi yaratır.

Düşünce gücü, kendi gerçek dünyamıza ulaşmanın anahtarıdır. Fiziksel dünyada algıladığınız her şey, düşüncelerinizin ve inançlarınızın görünmez iç dünyasına taşınır.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Düşüncelerimiz kendi gerçekliğimizi yaratır.

Kaderinizin efendisi olmak için, düşüncelerinizin doğasını kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Bunu yaparak, düşüncelerinizin realitenizi yarattığı hakikatini  de tecrübe etmiş olacaksınız.

Her Dış Etki İçin İçsel Bir Neden Vardır: Dışarıda veya fiziksel dünyanızda gördüğünüz her etki, kendi içsel ya da zihinsel dünyanızdaki belirli bir nedene sahiptir. Bu düşünce gücünün özüdür. Başka bir deyişle, hayatınızın koşulları , kollektif düşünceleriniz ve inançlarınızdan kaynaklanır. James Allen, "koşullar kişiyi  güçlü yapmaz, mücadele edecek gücü açığa çıkarır" derken en iyisini söyledi. Doğru yönlendirilmiş düşünce gücü, hayatınızın her yönüyle, mali durumunuza, sağlığınıza ve ilişkilerinize, düşüncelerinizi ve inançlarınızı doğru bir şekilde ortaya koymanıza etki eder.

Bu İçsel Bir Mücadele: Çoğu insan, kendi yaşam ve çevresel koşullarından dolayı belirli bir düşünme şekli içinde sıkışıp kalmışlardır.  Aslında bu  koşulları yaratan enerjinin kendi düşünce güçlerinden kaynaklandığını bilmeden, sıkıştıkları zihin hapsinden kurtulamıyorlar. Bu gerçeği içselleştirerek ve uygulayarak, düşüncelerinizin realitenizi yarattığını, yaşamınızda tezahür ettirmek istediğiniz değişiklikleri yaratma gücüne sahip olduğunuzu göreceksiniz. Gerçekliğin yaratılması içsel bir iştir.

Düşünce Gücünüz Sınırsızdır: Tüm Evreni içine alan tek, akıllı bir Bilinç vardır; bu, güçlü, her şeyi bilen, her şeyi yaratan ve her yerde aynı anda mevcut olan Evrensel Zihindir yani. Zihniniz bu Tek Evrensel Zihnin bir parçasıdır ve düşünceleriniz aklınızın bir ürünü olduğu için, düşünce gücünüzün de sınırsız olduğunu bilmelisiniz. Zihniniz, Tüm Gücün Tek Kaynakla bir olduğunu ve bu gücün sizin içinizde olduğunu anladığında, hiçbir şeyin imkânsız olmadığını ve neticesinde tek gerçek sonsuz güç kaynağını bulmuş olacaksınız. Düşünce gücünün içeriden geldiğini bilin. Tüm Gücün kaynağına erişim, içsel büyümeye odaklanma başlar.

Düşünceleriniz Canlı: Dünyayı dolaşan en büyük mistik öğretmenler bize her şeyin enerji olduğunu söylediler. Bu şimdi modern bilim tarafından inkar edilemez bir şekilde teyit edilmiştir. Düşünceleriniz de enerjidir. William Walker Atkinson, "akıl statik enerji, düşünce dinamik enerjidir - aynı şeyin iki aşamasıdır" demiştir ve Charles Haanel, "düşünce gücü, statik zihni dinamik zihne dönüştürerek oluşan titreşim kuvvetidir" demiştir. Düşünceleriniz yaşıyor. Belirli bir düşünceyi her gördüğünüzde, çok spesifik, karşılık gelen bir frekans veya enerji titreşimi yayarsınız.

Yaşamınızı Değiştirmek İçin Düşünce Gücünü Kullanın: Bilinçaltımızda derin inanç ve yaşam programlarınızın deposu olan yer, zihninizdir. Koşullarınızı değiştirmek ve sizin seçtiğiniz şeyi kendinize çekmek için, bilinçaltı zihninizi programlamayı öğrenmelisiniz. Bunu yapmanın en etkili ve pratik yolu, yaratıcı görselleştirmenin basit sürecini öğrenmektir. Bu, gerçeklik yaratımının altında yatan, bilinçli olarak hayal ettiğiniz, yarattığınız ve seçtiğin şeyi çekmek için düşünce gücünü kullanma tekniğidir. Hayal gücün, düşüncelerinizin motorudur. Düşünce gücünüzü fiziksel alanda ortaya çıkarılan zihinsel imgelere dönüştürür.

İstenmeyen Düşünceleri Anında Değiştirin: Olumsuz bir düşüncenin gücünü anında etkisiz hale getirmek için sakince ve  pozitif eşdeğeriyle değiştirin. Mesela, "Yeterince iyi değilim, asla başaramayacağım" diye düşünürseniz, bu düşünceyi "Ben yeterince iyiyim ve başarı bana kolayca gelir" ile zihinsel olarak değiştirin. Silva Yöntemi tarafından yapılan "iptal, iptal" tekniğini de kullanabilirsiniz. Kendinizi her seferinde istenmeyen bir düşünceye yoğunlaşırken bulduğunuzda, kendinize ve Evren'e “iptal et, iptal et” diyerek zihinsel olarak söyleyin ve hemen olumlu bir ifade ile takip edin.

Nesrin Özturna
Astroloji Danışmanı/Ruhsal Yaşam Koçu/Jaimini Pratisyeni