Boğa Burcu’nda Ay Tutulması Etkileri

Kasım ayının sonunda Hint astrolojisine göre 30 Kasım'da 2020 tarihinde Türkiye saati ile 12:29 Boğa burcunun Rohini Takımyıldızında meydana gelen bir ay tutulması var.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Boğa Burcu’nda Ay Tutulması Etkileri

30 KASIM AY TUTULMASININ ETKİLERİ NE OLACAK?

Maddi zenginlik (Boğa) burcunda 30 Kasım'daki ay tutulması, hem kişisel hem de küresel olarak gerçek değerlerimizi korumaya ve finansal güvenliğe odaklanacağımızı gösteriyor. Dikkatimizi ve enerjimizi nereye yönlendireceğiz? Refahımız için önemli olan nedir? Bu tutulma, maddi alemlere bağlılığımızın derinliğini ortaya çıkarabilir. Bu tutulma, bazı eski yöntemler değişirken, gelir elde etmenin yeni, alternatif yollarını bulmamıza da yardımcı olabilir. Ayrıca Boğa bir toprak burcudur, bu nedenle bu tutulma, iklim krizinin gerçek durumunu ve doğayla bağlantı kurma ve denge içinde olma yollarını ortaya çıkarabilir.

Bu tutulmaya bağlı Rohini takımyıldızı aynı zamanda finansal ilişkiler, ticaret ve fiziksel dünya ile ilgilidir. Ancak Rohini oldukça yaratıcı ve verimli bir takımyıldızdır ve güçlü aile değerlerine sahiptir. Bu tutulma, hayatımızın her alanında yaratıcı potansiyelimize açılmak için güçlü bir ihtiyaç taşıyor. Zorlayıcı tarafta, paylaşılan kaynakları değerlendirdiğimiz için kıskançlık ve sahiplenme sorunları bu tutulma sıralarında sorunlar yaratabilir.

Bu Kasım ay tutulması sırasında hem Ay hem de Rahu Boğa'da yüceltildiği için, çok güçlüdür ve yaşam hızlanabilir veya büyüyebilir. Tutulma; değişim, ani değişimler, yeni başlangıçlar ve farkındalığın artmasına neden olabilir, çünkü bilmediğimiz şeyler şimdi açığa çıkıyor. Genel olarak bu tutulma,  ruhsal yolumuzun aydınlatılabileceği ruhsal inisiyasyon zamanıdır.

AY TUTULMASININ BURÇLARA ETKİLERİ

KOÇ BURCU

Maddi konularda sorumluluklarınızın artmasına ve ani harcamalara neden olabilir. Tutulma, finansal bolluk, para kazanmak için gerekli alanlara odaklanabilme,  kendine değer katabilecek imkanlarla karşılaşma, bolluk ve bereketin hayatınıza akması gibi konuları gündeminize taşıyacak. Maddi konulardaki güvence ihtiyacınız yoğunlaşacaktır. İlişkilerde özellikle maddi paylaşımlarda beklentiler biraz daha ön planda olabilir.

BOĞA BURCU

Burcunuzda yaşanacak olan tutulma enerjisi sizin için önemli bir dönemi işaret ediyor. Kişisel ve duygusal ihtiyaçlarınız yükseliyor. Bazı ilişkileriniz sizin için sorun kaynağı oluyorsa onları hayatınızdan çıkarmanız gerekebilir. Bu dönemde hissedebileceğiniz duygusal baskı fiziksel sağlık problemlerine yol açabilir. Bu hafta sizin için bireysel dönüşüm, değişim, ilişki, evlilik, kendini ifade edebilme gücü, tek bir konuya odaklanma ve çözüm bulma, kendinizle ilgili olumsuz alışkanlıklardan sonsuza dek kurtulma ve affetme enerjilerini barındıracak.

İKİZLER BURCU

Tutulmanın etkisi , terk edilmesi gereken alışkanlıklardan kurtulma, ruhsal anlamda açılma, anlamakta zorlandığınız konularda gerekli anlayışa sahip olma, sağlık, zor şartlardan kurtulma, inancın güçlenmesi için destekleyici etkiler sunmakta. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bazı vitamin takviyeleri almanızı da öneriyorum. Zira kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Bu etki ile bir gizli düşmanlıkla, hırsızlıkla karşılaşabilir, değerli bir eşyanızı da kaybedebilirsiniz. Daha dikkatli ve temkinli olmalısınız.

YENGEÇ BURCU

Tutulmanın enerjileri arkadaşlarınız, ait olduğunuz sosyal gruplar, gelecek hedefleriniz, iş projeleriniz ile ilgili alanlarda bazı değişimleri gündeme getirebilir. İş için gerekli desteği bulmak, iş kazancınızın artması, önemli kişilerle önemli iş bağlantıları yapmak haftanın önemli konuları. Çocuklarınız ile ilgili sorumluluklarınız artabilir ya da ihmal ettiğiniz bazı durumlarla da yüzleşebilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız ilişki, anılar ve çocukluğunuza ait kavramlar üzerinize baskı yaratabilir.

ASLAN BURCU

 Tutulmanın enerjileri, kariyer ve iş hayatınıza dikkat çekiyor. Bu dönemde işinizle ilgili ihmal ettiğiniz kavramlar ve sorumluluklarınız ile yüzleşmeniz gerekebilir. Ebeveynler ve patronlarınızla olan ilişkilerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Güç çekişmeleri ve stresli durumlar oluşabilir. Kariyeriniz ile ilgili ihmal ettiğiniz kavram yoksa ve iş hayatınızla özel hayatınız arasındaki dengeyi koruyabildiyseniz bu tutulma ile kariyerinizde yeni kapılar da açabilir. Arkadaşlarınızın, sevdiklerinizin ve çocuklarınızın destekleriyle moralinizi yüksek tutabilir, gelişmeleri rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

BAŞAK BURCU

Ruhsal konularla ilgili eğitimlere yönelme, kişisel gelişim fırsatları, yurtdışı seyahatleri, medya, yayıncılık, yüksek öğrenim ve hukuksal konularda bazı sorumluluklarınız ve hatalarınızla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Hayat görüşlerinizde değişimler yaşayabilirsiniz. Bu hafta hayatınızdaki iletişim trafiği çok artabilir, kısa ve uzun seyahatler yapabilirsiniz. Maddi konularda bazı baskılar hissetmeniz mümkün. Harcamalarınızı kontrol etmeli, riskli girişimlerden uzak durmalısınız.

TERAZİ BURCU

Hafta boyunca ilişkilerinizdeki maddi ve manevi paylaşımlar ön planda olacak. Enerjinin karanlık tarafında ise tutkularınız, korkularınız, saplantılarınız, cinsellik ve aşk duygularınız dönüşüm enerjisi taşıyacak. Bunun yanı sıra ruhsal gelişimle ilgili araştırmalar yapabilir veya kaybetmekten korktuğunuz konularla ilgili yüzleşmeler gerçekleşebilir.

AKREP BURCU

Hafta boyunca ilişkilerinize ve ortaklıklarınıza odaklanacaksınız. Haftanın gölge tarafında ise açık düşmanlıklar ve rekabet ortamları olacak. İlişkilerinizde akıl ve duygu dengesini kurmakta zorlanabilirsiniz. İlişki içinde olduğunuz kişilere karşı aklınızı çelen, farklı düşünmenize sebep olan olaylara karşı daha duyarlı olmanız gerekiyor. İlişkiler konusunda sabırsızlık gösterebilir ve karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu hafta ilişkileriniz konusunda ciddi kararlar almamaya çalışın.

YAY BURCU

Hafta boyunca sağlığınız ve mesleğinizle ilgili konular gündeminizde olacak. Bu haftanın enerjisiyle beraber yeni iş fırsatlarıyla karşılaşabilir, üzerinde çalıştığınız bir projeniz varsa başarılı ile sonuçlanabilir. Bu hafta özellikle dikkat etmeniz gereken konu ise, sabırsız ve girişken davranacak ve duygularınızı kontrol etmekte zorlanacaksınız.  Sağlık hakkında küçük bir uyarımda olacak. Özellikle dizler, ayak burkulmaları ve kemiklerle ilgili hassasiyet oluşabilir. Önlem almanız gerekebilir.

OĞLAK BURCU

Tutkulu aşk, çocuklar, hayattan zevk alma, hobiler, takdir edilme isteği temaları bu haftaki gündeminizi oluşturacak. Bu alanlarda sorumluluklarınız artabilir ve duygusal olarak kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Özel hayatınız ve sosyal hayatınız arasında bir denge kurmakta zorlanabilirsiniz. Maddi olarak sizi zorlayabilecek durumlardan uzak durmalı, tedbirli olmalısınız.

KOVA BURCU

Bu haftanın enerjileri eviniz, aile, ebeveynler ile ilgili konulara dikkat çekiyor. Ev sahibi olma, yuvada huzur, uzun bir hayat, ebeveynlerin sağlıklı olması, aile içinde birlik ve beraberlik gibi konular hafta boyunca sizi meşgul edecek. Bir aile üyesinin sağlık problemi, yaşadığınız yer, eviniz ya da bir mülkle ilgili mücadele etmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Kariyer ve ev ile ilgili sorumluluklarınız artacağından kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Kendinize daha fazla zaman ayırarak, hoşlandığınız faaliyetlerle ilgilenmeye çalışın.

BALIK BURCU

Bu haftanın enerjileri kardeşleriniz, akrabalarla ilişkileriniz, zihinsel gücünüz, ticaret, kısa yolculuklarda yaşayacağınız ruhsal açılmalar, eğitim, öğrenim, iletişim ve ulaşım konularını gündeminize taşıyacak. Bazı girişimler için anlaşma, sözleşme ve imza atabilirsiniz. Zihinsel faaliyetler ve iletişim trafiğiniz bir hayli yoğun olacak. Bu haftanın enerjisi ile iş veya özel amaçlı bir seyahat gündeme getirebilir.

İLGİLİ İÇERİKLER