Güneş Tutulması ve Etkileri

14 Aralık 2020'de meydana gelen Güneş Tutulması (Surya Grahan), Ay'ın Güneş'in diskini tamamen örtmeyeceği ve dolayısıyla güneş ışınlarının kısmi bir bloğunu oluşturacağı anlamına gelen halka şeklindeki bir tutulma olacaktır. 14 Aralık'ta 19:16'da tepe noktasına ulaşacak.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Güneş Tutulması ve Etkileri

Güneş Akrep burcunda Ay, Merkür ve Güney Ay Düğümü ile kümelenecektir. Akrep'te dört gezegen olacak ve böylece Dünya üzerindeki insan yaşamı üzerinde çok güçlü bir etki yaratacaktır. Aslında, tüm gezegenler Kuzey/Güney Ay Düğümleri ekseninin etkisi altında olacak ve bu tutulmanın etkisini çok yönlü artıracaktır.

Hükümet, otorite konumundaki mevkiler ve bürokrasi  alanlarında tansiyon yükselecek. Böylelikle belirsizlik ve gerginlik ortamı artacaktır. Bir su elementi olan Akrep burcunda dört gezegenin birleşimi deniz içi depremlere ve tsunamiye bile neden olabilir. Özellikle tutulmanın görüleceği Güney Afrika'da, Güney Amerika'nın çoğu, Pasifik, Atlantik, Hint Okyanusu, Antarktika'da etkisi oldukça fazla hissedilebilir. Sınır ötesi gerilimler, bölgesel grupların silahlanmasına ve gücü ateşlemesine neden olabilir.

Akrep burcu tutulmaları genel olarak temasına uygun bir şekilde savaş , kitle imha silahları, nükleer enerji santrallerinde patlamalar veya sızıntılar, zalim yöneticilerin güç kazanması söz konusu olacaktır. Cinsel hastalıklardaki artış ihtimaller arasındadır. Ayrıca suçiçeği ve vücutta sulu kabarcıklar ve nedeni belirsiz alerji/döküntüler oluşabilir.

Bu tutulmanın herhangi bir burç için elverişli olacağı görülmemektedir, bu nedenle tutulmanın normlarına uymanız ve günün olaysız geçmesine izin vermeniz tavsiye edilir.

Bu yazımda normal burç yorumları yerine ay burcunuza göre ihtiyaç sahiplerine hangi yiyecekleri ve eşyayı bağışta bulunmanız gerektiğini yazacağım.

Koç
İhtiyaç sahiplerine buğday ve elbise bağışlayabilirsiniz.

Boğa
Süt, pirinç, şeker ve lor bağışlayabilirsiniz.

İkizler
Yeşil yapraklı sebzeleri bağışlayabilirsiniz.

Yengeç
Süt, şeker, tereyağı, lor ve gümüş bağışlayabilirsiniz.

Aslan
Bakır mutfak eşyaları, nar, elma bağışlayabilirsiniz.

Başak
İkizler ile aynı yeşil yapraklı sebzeleri bağışlayabilirsiniz.

Terazi
Süt, tereyağı, pirinç ve şeker bağışlayabilirsiniz.

Akrep
Kırmızı elma ve kırmızı kumaş bağışlayabilirsiniz.

Yay
Tereyağı, sarı renkli tatlılar bağışlayabilirsiniz.

Oğlak
Hardal yağı bağışlayabilirsiniz.

Kova
Hardal yağı, yakacak odun bağışlayabilirsiniz.

Balık

Muz ve yeni kıyafetler  bağışlayabilirsiniz.