Tutkunuza tekrar bağlanmaya hazır mısınız?

Hint astrolojisine göre, 1 Ağustos 2019'daki Yengeç burcunda oluşacak yeni ay, ruhunuz için besleyici bir süreci yeniden başlatma enerjisini barındırmaktadır.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Tutkunuza tekrar bağlanmaya hazır mısınız?

Bazı ağır ve yorucu tutulmaların enerjisinden sonra bu yeni ay, pozitif ruhsal gelişmeyi ateşlerken, sevgi, yaratıcılık ve duygusal tatminde farkındalık yaratacak.

Yeni ayın oluşacağı alan , ‘’ruhsal ve mental beslenme’’nin yıldızı olarak bilinen  Pushya takımyıldızında gerçekleşmekte. Çiçek açan bir lotus çiçeği veya bir ineğin süt veren memesi ile sembolize edilen bu nakşatra, cennetten akan ruhsal ve duygusal beslenme kaynağıdır.

Brihaspati adlı eski bir Hindu bilgesi, güçlü bir öğretmen ve koruyucu ” Pushya'da ikamet ediyor. Bu yeni ay, bilgiyi arayanların ve gerçek öğretilere ihtiyacı olan bizlerin duygusal farkındalığını artıracak,  zamansız ruhsal bilgeliği iletiyor olacak. Bahçelere bakmanın, besleyici yemekler pişirmenin ve kendinize ve başkalarına fazladan bir şefkat göstermenin zamanının geldiğini işaret ediyor.

Dikkat edin, yeni ay sevgi, samimiyet ve gururu temsil eden Venüs’ün yanı sıra savaşçı Mars'la birleşiyor. Olumsuz konumda olan Mars, tutkuyu güçlendirir, ancak özellikle yeni ayda kıskançlığı ateşler. Tutukluluk, bağlılık korkuları ve güven meseleleri yüzeye çıkabilir.

Merkür retrosu, 31 Temmuz'da (yeni aydan sadece birkaç dakika sonra)  sona eriyor. İletişim ve teknik sorunlar da bununla birlikte rahata kavuşacak. Jüpiter'in olumlu açısı (drishti), bu yeni aya bunca kaygının ortasında bir umut ışığı yakıyor. Jüpiter’in retrosu 11 Ağustos'ta bitecek ve iyimserliği artıracak etkiler üretecek. Bu etkiyle de projeleri bitirmek ve önümüzdeki haftalarda hedeflere ulaşmak için çok gerekli olan motivasyonu tekrar kazandıracak.