Dişi yanımız uyanıyor...

Yılın ilk Ay Tutulması, 31 Ocak tarihinde Yengeç burcunda meydana gelecek.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Dişi yanımız uyanıyor...

Astrolojik olarak Ay, kendi yönettiği burçtayken Güneş'le tutulma açı alanına girecek. Kendi yönettiği burçta bu oluşumun başlatıcısı olarak temsil ettiği konularda baskın enerjiler üretecektir.

Ay duygularınızı, bilinçaltınızı, alışkanlıklarınızı, anılarınızı, ruh halinizi, annenizi, annelik içgüdülerinizi, beslenmeyi, evinizi ve güvenlik ihtiyacınızı temsil eder. Yengeç burcundaki ay tutulması ( ister kadın ister erkek isterseniz çocuk olun ) bu konularda hayatınızdaki eksiklerin üzerine doğacak, gözler önüne çıkaracaktır.

Tutulmanın genel etkilerine bakacak olursak,
Temel olarak, eylemlerimizin ve bilinçdışı eğilimlerin farkında olabilmemiz ve bize çevremizdeki kişilere gerçekten fayda sağlayan seçimler yapabilmemiz halinde, içten ve dışsal olarak büyümek için birçok fırsat sunuyor olacak. Bu tutulma sırasında mümkün olduğunca seçici, objektif ve dürüst, olabildiğince minnettar ve cömert olmaya gayret etmeliyiz.

Tutulmanın en etkili yıldız kavuşumu ise, Ceres sabiti ile olacak. Ceres yıldızı da Ay karakterindedir.  Kadınlığı ve dişiliğin güçlü taraflarını vurgulayan etkiler üretir.  Özellikle de bağımsız ve tek başına da olsa da tüm zorlukları kendi kendine aşabilen duygusal taraflarımızı da aktif edecektir.

Vedik kültüründe, tutulmalar manevi yaşam ve meditasyon için günlerdir. Maddi gayretler ya da sözleşmeler imzalamak için uygun değildir. Tutulmalar manevi  tarafımızı güçlendirmek için çalışmalara başlamak, meditasyon ve iç çalışma içindir ve kişisel ve ruhsal gelişim için bir katalizör olabilir. Tutulma; Naga yani kutsal kundalini enerjisine, çakra çalışmalarına, derin şifalara ve dönüşüme işaret eder.

Su elementine dahil olan bir burçta  meydana gelen Ay Tutulması, plajlarda, okyanuslarda, deniz kıyılarında, nehirlerde ve göllerde kazaları da tetikler. Yüzme bilmeyenler bu günlerde sudan uzak durmalıdır.

Aslesha, Jyeshta veya Revati takımyıldızlarında Ay yerleşiminiz varsa veya Merkür Periyodunu yaşıyorsanız , 2 hafta içinde yaşamınızda büyük değişiklikler bekleyin.

Yükselen ya da Ay burcunuz Yengeç'se ya da Ay Periyoduna geldiyseniz, o zaman para, sağlık ve ilişkilerinizle ilgilenmenin zamanı geldi.

Ay veya yükselen burcunuz   Koç, İkizler, Yengeç veya Yay ise;  Şubat ayı (psikolojik olarak) test edilecekleri bir ay olarak başlayacak.

Ay veya yükselen burcu Terazi, Başak, Balık, Akrep, Kova burçlarında doğan insanlar için iyi günler geliyor.

Ay veya yükselen Boğa,Aslan, Oğlak ve Balık burçları için etkiler nötr olacaktır.

Avustralya, Asya, Kuzey Amerika, terörizm, psikolojik hastalıklar, zayıf ekonomi gibi konularda ciddi şekilde etkilenecektir.