Kova Burcunda Güneş Tutulması

15 Şubat' 16 Şubat'a bağlayan gece 00:06 da Kova Takımyıldızında bir Güneş Tutulması meydana gelecek.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Kova Burcunda Güneş Tutulması

Vedik astrolojisine göre tutulmanın oluşacağı gökyüzü bölgesinde yoğun ruhsal kozmik enerjiler meydana gelecek.

Tutulmanın tetikleyeceği etkileri incelediğimizde;

Güneş tutulması dünyanın birçok yerinde görülmese de, Güneş'in Ketu ve diğer gezegen bağlantıları aşağıdaki uyarı işaretlerini doğuracaktır:

Aşırı taahhütlerde  bulunmayın. Sırlarınızı kimseyle paylaşmayın. Bunun için size verilen sözlere dikkat edin... Bu, rutini kırmak için iyi bir zamandır. Yeni şeyler yapın ve yaratıcı olun.

Yeni fikirler için iyi zaman. Ancak bunları daha sakin bir zihinle sunmalısınız.Birçok yanlış anlama olacak gibi argümanlara dikkat edin. Ayrıca hayallerinizde kaybolmayın. Ayrıldığınız sevgilileriniz için artık ağlamayın. Zaten sizinle kalmayacakları için gittiler. Artık size hizmet etmeyen insanlarla ipleri kesmeye hazırsanız, bu tutulma geleceğe dönüştürücü bir adım niteliğinde olacaktır. Çünkü tutulmaya eşlik eden Venüs, ilişkilerde daha yoğun duygular yaşamaya neden olacaktır. İnatçı karmik kalıplar ve uzun süredir devam eden inançlar, şimdi sonsuz şekillerde yeniden düzenlenebilir.

Şubat 2018 sonuna doğru, ciddi iletişim ve evrak çalışmalarınızı yapın. Son birkaç hafta ertelediğiniz sıkıcı görevleri tamamlayın. Sürekli karşınıza çıkan eski hikayelerden ve bir türlü çözüme ulaşamamaktan yoruldunuz mu? 15 Şubat 2018 güneş tutulmasıyla yeni bir kapı açılıyor, merak etmeyin. Tutulmanın enerjisi, hayatın acı veren zorluklarının yarattığı karmaşayla, yüksek bilgeliğin ve dengenin sürekli çınlayan ince bir müzik olduğunu gösteriyor.

Gökyüzünde açılan kapı, Yaratıcı'nın kendisine dua edenlerin kader yasalarını değiştirme ve karmik bağlarımızı koparma gücü olduğunu işaret ediyor. Yaratıcı'ya dualarınızı sunarak, bu tutulma olayıyla ortaya çıkarılan dönüştürücü süreci hızlandırabilirsiniz. Güneş'e mesafe olarak çok yakın duracağından yanık pozisyonda olacak Merkür, bu tutulmaya katılarak, seyahatlerde gecikmelere neden olabilir. İletişim, çarpıtılabilir ve abartılı olabilir; bu nedenle tutulmadan en az üç gün sonrasına kadar yasal sözleşmeler veya anlaşmalar imzalanmaması önerilir. Bu, fırsatlar, fikirler, iletişim, eğitim ve ulaşımın Güneş tutulmasının Şubat 2018'deki en önemli temaları olacağı anlamına geliyor. Önümüzdeki altı ay boyunca ortaya çıkacak iletişim ve ulaşım sorunlarına karşı uyanık olmalıyız.

Tutulmanın odak noktası düşünce ve iletişiminizdir. Merkür aynı zamanda akılcılık ve akıl yürütme, ilk ve orta öğretim, mahallemizi, kardeşlerini ve kuzenlerini, kısa mesafeli ulaşım, haberlerdir. Merkür hızlı, canlı, değişkendir, duyarsız ve meraklıdır. Zihinsel etkinlikte bir artış, genel sohbet ve fikir ve düşüncelerin paylaşımlarında da artış olacaktır. İlginizi çeken konuların yanı sıra günün haberleri, tartışmalar, sohbetler, toplantılar ve tartışmalar hakkında konuşmak isteyeceksiniz. Bu güneş tutulması, internette bir blog başlatmak veya bir kitap yazmak için doğru zamana işaret eder. Ayrıca planlar yapmak ve iş fırsatlarını başlatmak, pazarlık yapmak, satın almak ve satmak için iyi bir zaman.

Yanık Venüs etkisi, aşk, ortaklık ve para konularında artan bir dalgalanma döngüsünü kesiyor. Bu ayın ilerleyen günlerinde Venüs, Akşam Yıldızı olarak tekrar ortaya çıkacak ve 9.5 aylık yeni bir denge ve dönemi için gece gökyüzünde saltanat kuracak. Bu güneş tutulması, yıllardır taşıdığınız ağır yükleri ömür boyu serbest bırakmak için bir fırsattır. Tutulma sizi eski karma kalıplarından kurtarabilir.

Güneş tutulması/Uranüs etkileşimi ise, evlilik, taahhüt ve kadın sağlığı konularında doğan tartışmalar ve fikirler şaşırtıcı derecede samimi, açık fikirli ve anlayışlı olacak demektir. Eşcinsel ebeveynlik ve diğer geleneksel olmayan ilişkiler gibi olağandışı ve tartışmalı aile yapıları hakkında tartışmalar da gündemde olacaktır.

Döllenme ve gebeliği etkileyen bilimsel ve teknolojik gelişmeler kesinlikle tartışmalı olacak ve etik tartışmalara neden olacaktır. Servikal kanser aşısının ve diğer tıbbi bulguların sonuçları, özellikle dindar muhafazakar toplumlarda tartışma konularında giderek önem kazanacak konular olacak. Uranüs, bunu olumlu bir değişim, kişisel özgürlük haline getirir.

Uranüs/Merkür ve asteroit Hygeia etkileşiminde ise,  zihinsel sağlık konularında daha fazla farkındalık olacaktır. Yeni ilaçlar ve internete daha fazla erişim, yardım ve doğru tedaviyi bulmayı kolaylaştıracak. Göktaşı Juno'ya bağlı olarak, doğum kontrolüne ve doğum sonrası depresyon ve demir eksikliği gibi kadın sağlığı konularına özel bir odaklanma olacaktır.

Güneş tutulması/Jüpiter etkileşimi, Uranüs'ün getirdiği olumlu değişim ve özgürlüklerin kişisel büyüme ve mutluluk getirmesi anlamına geliyor. Bununla birlikte, aynı zamanda, saygı, ılımlılık ve disiplin göstermeniz gerektiğini de öğreneceksiniz. Bu, hayatınızdaki değişikliklerin aşırı hale gelmesini ve hayatınızın diğer alanlarındaki dengeyi bozmaması içindir.

Çok fazla değişiklik yapmamaya çalışın, çünkü bu enerjinizi boşa harcama ve sizi hiçbir yere çıkarmaz. Enerjiğinizi yalnızca bir veya birkaç olumlu değişikliğe odaklayın. Güneş tutulması Şubat 2018 ayrıca yaşam tarzı seçimleri, ebeveynlik stilleri ve tıp ile ilgili etik sorular ortaya koyacaktır.

Venüs/Satürn etkileşimi, refakat ihtiyacınızı arttırır. Sevilme ve değer verilen kişi olduğunuzu hissetmek isteyeceksiniz, ancak yalnızca ciddi ve gerçek aşklara kapınızı açacaksınız. Geçici ilişkilerden uzak durmak isteyeceksiniz. Mevcut sevgilinizle birlikte, ilişkinize dair güvence veya daha fazla taahhüt ihtiyacı içinde olacaksınız. Bu tutulma evresi nişan ve nikah için ideal bir zamandır.

Yeni ilişkiler mümkündür fakat aradaki yaş farkları dikkat çekici olacaktır. Sizden daha yaşlı veya daha genç kişiler dikkatinizi çekecektir. Tutulumu birleştiren Asteroid Juno, ruh eşini bulma ve gerçek sevgiyi bulma konusunda iyi bir öneme sahiptir.

Mars/Neptün etkileşimi ise,  ilişkilerde şüphe, aldatma, yalanlar ve olası skandallardan kaçınmak için temkinli olunması gerektiği anlamına gelir.

Bu etki ile özellikle cinsel enfeksiyonlar ve hastalık riski de artar. Tutulma ile Juno etkileşimi, cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı korunmanız gerektiği anlamına gelir. Merkür nedeniyle, korkularınızın ve hayal gücünüzün zihinsel sağlığınızı etkileyebileceğini unutmayın. Tutulma ile Asteroid Hygeia'nın etkileşimi, hipokondrianın (ciddi hastalığa yakalanma ya da yakalanmış olma endişesiyle beslenen psikolojik bir hastalıktır) mümkün olduğu anlamına gelir, ancak yine de herhangi bir semptomun kontrol edilmesi en iyisidir.

Jüpiter/Pluto  etkileşimi  ise; pozitif değişim yoluyla başarı getirir. Değişime zorlamak veya beklenmedik değişikliğe tepki vermek zorunda kalmazsınız. Bu, yaşamınızdaki artan güç ve nüfuz, manevi ve kişisel büyüme, zenginlik yaratma ve mesleki ilerleme ile ilişkili doğal bir gelişmedir. Hayatında bir şeyleri reforme etmek için güçlü bir dürtü, bunu yapmak için bir fırsat ile çakışacaktır. Akışı takip edin ve önünüzdeki fırsatlardan tam olarak yararlanın.