Acılı ve ekşili lahana çorbası tarifi nasıl yapılır?

Akşama sıcak bir çorba!

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

30

Acılı ve ekşili lahana çorbası için malzemeler;

  • En küçük boy lahananın 1/4’ü
  • 1 Türk kahve fincanı pirinç
  • 1 lime (yeşil limon) rendesi ve suyu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı zencefil rendesi
  • 3-4 diş ince dilimlenmiş sarımsak
  • 10-15 adet mantar (shiitake
  • kültür ya da kestane)
  • 2 adet acı sivri biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 lt tavuk suyu

Acılı ve ekşili lahana çorbası tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Mantarları temizleyip dörde kesin.
2 Zeytinyağında soteleyin.
3 Suyunu bırakıp çektikten sonra ince doğranmış sivri biber, sarımsak ve zencefil ilave edin, 5 dakika birlikte pişirin.
4 Tavuk suyu, lime rendesi, yıkanmış pirinç ilave edin ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
5 İnce kıyılmış lahanayı ekleyin, yumuşayana kadar pişirin. Soya sosu, lime suyu, pul biber ilave ederek servis yapın.
6 Uzak Doğu tarzı bu nefis çorbayı yanında kızarmış karides cipsi ile denemenizi tavsiye ederiz.