Afyon kebabı tarifi
Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Afyon kebabı kuşbaşı etinden yapılan kebap lezzetidir. Ramazan kebabı olarakta bilinen afyon kebabı tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
200Afyon kebabı tarifi için gerekli malzemeler
- 1 adet tırnak pide
- 500 gr dana kuşbaşı et
- ½ su bardağı su
- ½ demet maydanoz
- ince kıyılmış
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Afyon kebabı tarifi adım adım yapılışı
1
Yağ tencereye alınır, kuşbaşı et eklenerek kavrulur. Kapağı kapatılarak suyu salınana kadar beklenir.
2
Suyu salınan ete yarım su bardağı su eklenir, baharatlar ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
3
Tırnak pide kare kare kesilir.
4
Tereyağı tavaya alınır, kare kesilen tırnak pideler yağda kavrulur.
5
Tabağa pideler alınır. Etin suyu kaşıkla pidelerin üzerine dökülür.
6
Et üzerine koyularak servis edilir. Afiyet olsun.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
