Baklava hamuru nasıl yapılır? Çıtır çıtır ve tam kıvamında baklava hamurunun püf noktaları
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından birisi de baklavadır. Damakta eriyen, ağza atıldığında çıtır çıtır bir lezzete sahip olan baklavaların en önemli özelliği hamurlarının tam kıvamında olması. Peki baklava hamuru nasıl yapılır? İşte Çıtır çıtır enfes baklava hamuru için püf noktalar...

KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
102Baklava Hamuru Tarifi için malzemeler
- 500 gr un
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 10 gr kabartma tozu
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 buçuk yemek kaşığı sirke
Baklava Hamuru Tarifi adım adım yapılışı
1
Sıvıyağ, yumurta, sirke, süt ve yoğurt bir kapta karıştırılır.
2
Yoğurma kabında un ve kabartma tozu harmanlanır.
3
Unlu karışıma sıvılar eklenir ve yoğurulur.
4
Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ardından buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra kullanıma hazır olacaktır.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
