Baklava hamuru nasıl yapılır? Çıtır çıtır ve tam kıvamında baklava hamurunun püf noktaları
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından birisi de baklavadır. Damakta eriyen, ağza atıldığında çıtır çıtır bir lezzete sahip olan baklavaların en önemli özelliği hamurlarının tam kıvamında olması. Peki baklava hamuru nasıl yapılır? İşte Çıtır çıtır enfes baklava hamuru için püf noktalar...
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
102Baklava Hamuru Tarifi için malzemeler
- 500 gr un
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 10 gr kabartma tozu
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 buçuk yemek kaşığı sirke
Baklava Hamuru Tarifi adım adım yapılışı
1
Sıvıyağ, yumurta, sirke, süt ve yoğurt bir kapta karıştırılır.
2
Yoğurma kabında un ve kabartma tozu harmanlanır.
3
Unlu karışıma sıvılar eklenir ve yoğurulur.
4
Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ardından buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra kullanıma hazır olacaktır.
yemek
Airfryer'da brownie tarifi nasıl yapılır?
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata