Bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır? Sağlıklı ve pratik...

Sonbaharın gelmesiyle birlikte bal kabağı mevsimi açıldı. Peki, tam bir şifa deposu olan bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Tam kıvamında lezzetli bal kabağı çorbası tarifi ve reçete için gerekli malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

280

Bal kabağı Kuzey Amerika'ya aittir ve özellikle Şükran Günü ve Cadılar Bayramı için vazgeçilmez tariftir. Faydaları nedeniyle bugün dünyanın pek çok mutfağında bal kabaklı tariflere rastlamak mümkün. Türk mutfağında ise en yayın kullanım şekli kabak tatlısıdır. Bal kabağı bir sebze olarak görülse de, tohum içerdiği için bilimsel olarak bir meyvedir. Bal kabağının sağlık açısında da oldukça faydaları olduğu bilinmektedir. (Bal kabağı pastası veya bal kabağı ile yapılan Pumpkin Spice Latte tarifine de bakabilirsiniz)

Bal kabağı için gerekli malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gr bal kabağı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tutam safran
  • 1 tutam tane karabiber
  • 1 tutam muskat
  • Tuz
  • Krema

BAL KABAĞI HAKKINDA

Bal kabağının kalorisi düşüktür ancak içeriğinde önemli vitamin ve mineraller bulundurur. Yaklaşık bir kap (245 gr) pişirilmiş bal kabağının kalorisi 49'dur.

Bal kabağı çorbası tarifi adım adım yapılışı

1 Soğanların kabuğunu soyup küçük doğrayın.
2 Havuç ve bal kabağını küçük parçalar şeklinde doğrayın.
3 Tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğan, bal kabağı ve havucu ekleyip yakmadan kavurun.
4 Et suyunu ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde haşlayın.
5 Sebzeleri karıştırıcıyla püre şeklinde ezin. Tuz ve baharatı ekleyip bir taşım daha pişirin.
6 Çorbayı kaselere paylaştırıp kremayı kalp şeklinde çorbanın üzerine sıkın. Sıcak servis yapın.

PÜF NOKTASI

-Balkabağının besin kayıplarını en az düzeye indirmek için mümkün olduğunca az pişirmeye çalışın. · Nasıl tüketmekten hoşlanıyorsanız (Çorba, tatlı, yemeklerin içerisinde, salatalarda) öyle tüketin. Kendinizi sevmediğiniz bir çeşitte tüketmeye zorlamayın. · Sağlıklı bir besin olsa da tüketilen porsiyon miktarına dikkat edin · Balkabağı tatlısı yaparken, rafine şeker yerine bal ya da pekmez kullanın. Sağlıklı bir besini sağlıksız hale dönüştürüp kalori artırmayın