Berliner nasıl yapılır? İşte çilek reçelli Berliner tarifi ve püf noktaları

Puf puf hamurun içerisine çilek reçeli doldurularak hazırlayacağınız bir tarifle karşınızdayız. Peki, çilek reçelli berliner nasıl yapılır? İşte berliner tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

25 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

16 dakika

KALORİ

410

Sosyal medyada tariflerini keyifle takip ettiğimiz Merve Çataklı Arsan’dan sizler için Alman mutfağı lezzetlerinden çilek reçelli berliner tarifi. 

Hazırlayan: Selen Tanyeri
Tarif&Fotoğraf: Merve Çataklı Arslan

Çilek reçelli berliner hamuru için malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 kaşık tuzsuz tereyağı (yumuşak olmalı
  • kullanmadan 3-4 saat önce buzdolabından çıkarın)
  • 1 bardak süt (oda sıcaklığından biraz daha sıcak
  • 20 saniye kadar ısıtabilirsiniz)
  • 2.5 çay kaşığı instant maya
  • 3.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için malzemeler

  • Ayçiçek yağı

İç harcı için malzemeler

  • Sevdiğiniz herhangi bir çilek reçeli veya marmelat

Üzeri için malzemeler

  • Pudra şekeri

Çilek Reçelli Berliner adım adım yapılışı

1 Yumuşayan tereyağı ile sütü iyice çırpın ve tereyağı tamamen eriyince içine maya atıp biraz daha karıştırın.
2 Hamuru yoğuracağınız kaba unu, şekeri, yumurta sarılarını ve tereyağlı karışımı da ekleyip tuzunu atıp iyice yoğurun, eğer hamur yoğurma makinesinde yoğuruyorsanız havasını almak için sonrasında elinizde de 1-2 dakika yoğurun.
3 Daha sonra üzerini 1 saat kadar temiz bezle kapatıp mayalanmaya bırakın. Mayalanma sonrası tezgahı unlayıp 1-2 dakika daha yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile açın.
4 Hamur, çok ince olmamalı, yaklaşık kalınlığı 1-2 cm olması yeterli. Daha sonra ağzı 7-8 cm olan bir bardak ya da kalıp yardımı ile açtığınız hamurdan yuvarlaklar kesin ve altına fırın kağıdı serili bir tepsiye alın.
5 Hamur yuvarlaklarından kalan hamuru tekrar merdane yardımı ile açıp tekrar aynı işlemleri uygulayın. Hamurların üzerlerini unlayın, temiz bir bezle kapatıp 30 dakika tepside mayalanmaya bırakın.
6 Sonrasında 150 derece olan (dereceniz yoksa 10-12 dakika kadar ısıtılmış) yağda Berlinerleri kızartmaya başlayın.
7 Kızartma tenceresinin kapağı kapalı olacak şekilde hamurların bir yüzünü 2 dakika, diğer yüzünü de tencere kapağı açık olacak şekilde yine 2 dakika kadar tüm hamurları kızartın.
8 Son olarak sıkma torbası ile içine favori reçelinizi sıkın, üzerine pudra şekeri döktükten sonra servis yapabilirsiniz.