Bezelyeli enginar püresi nasıl yapılır? Adım adım bezelyeli enginar püresi

Baharı müjdeleyen ve sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginar, çeşitli tariflerle masaları süslüyor. Selin Gökbakar’dan pratik ve sağlıklı bezelyeli enginar püresi tarifi geliyor...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

120

. Enginar kalp dostu olarak bilinir. Özellikle enginarın kalbi olarak adlandırılan çiçeğe benzer kısmı enginarın en faydalı yeridir. Baharın gelişiyle pazar tezgahlarında yerini almaya başlayan enginarın gelişini sağlıklı bir sofra hazırlayarak kutlamak gerek.  Çorbası, salatası, dolması, pilavı, garnitürü ve daha birçok şekilde tüketilebiliyor. Selin Gökbakar’dan pratik ve sağlıklı bezelyeli enginar püresi tarifi geliyor...

Bezelyeli enginar püresi için malzemeler

  • 7 adet enginar
  • 1.5 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Not: Yanında servis için kızarmış ekmek tercih edebilirsiniz.

Bezelyeli enginar püresi tarifi adım adım yapılışı

1 7 adet enginar ve 1,5 su bardağı bezelyeyi yıkayıp, temizledikten sonra düdüklü tencereye koyun.
2 Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar düdüklü tencerede pişirin.
3 Ayrı bir yerde orta boy soğanı doğrayıp tavaya alın.
4 Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekledikten sonra iyice kavurun.
5 Soğan pembeleştikten sonra altını kapatın ve blender haznesine koyun.
6 Üzerine düdüklü tencerede pişirdiğiniz malzemeleri de ekledikten sonra blender’da püre haline getirin.
7 Çukur bir tabağın içinde sunum yapabilirsiniz.
8 Üzerini süslemek için haşlanmış bezelye ve dereotu tercih edebilirsiniz.