Cevizli sucuk nasıl yapılır? Adım adım cevizli sucuk tarifi ve yapılışı
Evde yapılabilecek pek çok eşsiz lezzet bulunmaktadır. Bunlardan birisi de cevizli sucuk. Soğuk kış günlerinde sıcak bir çayın yanında ya da özel günlerde ikramlık olarak tercih edebilirsiniz. Peki Cevizli sucuk nasıl yapılır? Adım adım cevizli sucuk tarifi ve yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
268Cevizli sucuk tarifi için malzemeler
- 500 g ceviz içi
- 500 g pekmez
- 250 g un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Mısır nişastası
Cevizli Sucuğun Faydaları
Cevizli sucuk tarifi adım adım yapılışı
1
Cevizli sucuk yapmak için öncelikle cevizlerin yumuşamasına ve lezzetlerinin daha iyi özleşmesine yardımcı olmak amacıyla cevizleri derin bir kabın içine yerleştirip üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Ardından bir gece boyunca bekletin.
2
Cevizleri ipe asmak için, ipi iğneye geçirin ve ucuna sıkı bir düğüm atın.
3
Yumuşayan cevizleri ipin ortasından geçirerek dizin.
4
Bir tencereye diğer tüm malzemeleri koyun ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
5
Cevizleri ipten geçirdikten sonra, hazırladığınız sosun içine daldırın. Sosun cevizlere iyice nüfuz etmesi için üzerine kaşıkla dökün.
6
Cevizli sucuklarınızı asarak iki gün boyunca bekletin.
7
İki günün sonunda, cevizli sucuklarınız servise hazır. Afiyet olsun.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
