Cevizli sütlü un helvası tarifi nasıl yapılır? Adım adım tarif

Evde kalan malzemelerle tatlı yapmak isterseniz un helvası tariflerimiz sizlere göre... Cevizin mükemmel aromasıyla buluşan un helvası sizlere enfes bir tat sunacak. Peki, cevizli sütlü un helvası tarifi nasıl yapılır? Gizem Güzey tarafından hazırlanan reçeteyle karşınızdayız...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

450

Genelde kokusuyla gönlümüze taht kuran un helvası, her yaş grubundan insanın vazgeçilmez tatlıları arasında. Yapması bir o kadar kolay olan un helvasını çeşitli malzemelerle bütünleyebilir damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Cevizli sütlü un helvası ceviz sevenler için mükemmel tercih olabilir. Cevizli sütlü un helvası tarifi için Gizem Güzey tarafından hazırlanan reçeteye bakalım... (Bu tarifin ardından sütlü un helvası tarifine de bakabilirsiniz)

Cevizli Sütlü Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 70 gram tereyağı
  • 1
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz

CEVİZLİ SÜTLÜ UN HELVASI HAKKINDA

Ceviz yerine fındık, antepfıstığı veya badem kullanabilirsiniz. Şerbeti 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su şeklinde yapabilirsiniz.

Cevizli sütlü un helvası tarifi adım adım yapılışı

1 Bir tencereye şerbeti için süt ve şekeri ekleyip kaynatın, altını kapatıp soğumaya bırakın.
2 Tencereye tereyağını alın ve eritin.
3 Eriyen yağın üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin.
4 İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın. Bu aşamada rengi dönecek ve sıvı bir kıvam almaya başlayacaktır.
5 10-15 dakika kadar orta ateşte kavurma işlemini sürdürün.
6 Un kavrulduktan sonra cevizleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
7 Hazırladığınız hafif soğumaya başlamış şerbeti sıcak helvaya yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.
8 Şerbetini iyice çektikten sonra helvanız koyulaşmaya başlayacaktır. Kıvamı iyice katılaşınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Helva sıcak şerbeti ise ılık olmalıdır. Demlenirken kapağını açmamalısınız. Orta ateşte kavurmaya dikkat edilmelidir.