Churros tarifi nasıl yapılır?

İspanyol mutfağının en lezzetli tatlılarından churros tarçın ve şekerleme ile bütünlenen hamur tatlısıdır. Kızartılarak yapılan churros çikolata ve süt reçeli sosuna batırılarak servis edilir. İspanya ülkesine ait churros nasıl yapılır? Tüm püf noktaları ve evde adım adım churros yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

200

Churros için gerekli malzemeler

  • 120 gr un
  • 85 gr tereyağı
  • 50 gr şeker
  • 240 ml su
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yumurta
  • 5 gr vanilya
  • 150 gr şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Churros tarifi adım adım yapılışı

1 Bir tencere içerisine tereyağı, şeker, su ve tuzu ekleyerek ocağa alın.
2 Karışım eriyene kadar bekleyin, un ekleyerek karıştırın. Homojen bir kıvam alana ve unun kokusu çıkana kadar pişirin ve ardından ocağı kapatarak hamuru çırpma kabına alın.
3 Çırpmaya başlayın, hamurun ilk sıcaklığı gittikten sonra teker teker yumurtaları ekleyin.
4 Vanilini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
5 Sıkma torbasına yıldız şeklinde bir sıkma ucu koyun. Sıkma torbası içerisine hazırladığınız harcı alarak kızgın yağa parçalar halinde sıkın.
6 Churroslar renk alınca yağdan çıkartın.
7 Şeker ve tarçını bir kapta çırpın.
8 Sıcak churrosları şeker ve tarçınlı karışıma bulayın ve dilerseniz eğer çikolata ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!