Çilek reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında çilek reçeli tarifi yapımı ve püf noktaları
Yazın gelmesiyle nefis çilek reçeli yapımı da başladı. Çilek reçeli herkesin severek tükettiği, kahvaltıların vazgeçilmezi bir lezzet. Peki çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla çilek reçeli tarifi veriyoruz...

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
105Çilek Reçeli Tarifi için malzemeler
- 2 kg çilek
- 8 yemek kaşığı şeker
- ½ limon suyu
Çilek Reçeli Tarifi adım adım yapılışı
1
Çilekler yıkanı, kurulanır. Ardından yeşil yaprakları koparılır.
2
Çileklerin büyüklüklerini göre iki parçaya bölünür ya da bütün bırakılır.
3
Tencereye alınır, üzerine şeker ilave edilir.
4
Kapağı kapalı şekilde 10-12 saat bekletilir.
5
Sonrasında ocağın altı açılır. Kaynatılırken köpükleri alınır.
6
1 saat kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve limon suyu ilave edilir.
7
Sıcakken kavanozlanır.
8
Soğuduktan sonra çilek reçelini servis edebilirsiniz.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
