Çıtır nohutlu ızgara tavuk salatası tarifi nasıl yapılır?

Hem çıtır nohut hem de ızgara tavuk bu lezzetli iki yemeğin buluşması! Hem hafif hem de protein deposu istiyorsanız hafif bir akşam yemeği için Selin Gökbakar’dan nefis bir öneri var! Çıtır nohutlu ızgara tavuk salatası nasıl yapılır? İşte tarif:

KAÇ KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

50 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

60 dakika

KALORİ

400

Çıtır nohutlu ızgara tavuk salatası için malzemeler

  • 1/2 bardak haşlanmış nohut
  • 1/2 adet tatlı patates
  • 1/2 bardak kinoa
  • 1-2 dilim tavuk eti
  • 3-4 adet marul yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Paprika
  • Kajun
  • 1 bardak süt
  • 1/2 limon
  • 1-2 kaşık tahin
  • Zeytinyağı

Çıtır nohutlu ızgara tavuk salatası tarifi adım adım yapılışı

1 Nohut ve tatlı patatesi baharatlarla harmanladıktan sonra zeytinyağı ilave edip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
2 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
3 Ayrı bir yerde kinoaları haşlayın. 1 ölçüye 2 ölçü su koyup haşlayabilirsiniz.
4 Tavuk parçalarını ince ince kestikten sonra tuz, karabiber, kajun ve paprikalı bir karışım içinde marine edebilirsiniz.
5 Bu marinasyon işlemi en az yarım saat sürmeli. Bu esnada üzerini kapatıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
6 Ardından yağsız bir tavada pişirebilirsiniz.
7 Çukur bir kaseye marulları koyduktan sonra tüm malzemeleri üzerine ekleyin.
8 Sos için de 1-2 yemek kaşığı tahin, 1/2 limon suyu, tuz, zeytinyağı ekleyebilirsiniz.