Deniz mahsüllü Casarecce di mare tarifi nasıl yapılır?

Bebek Patio’da Brand Chef Muhittin Kabasakal’ın sizin için hazırladığı bu müthiş lezzeti mutlaka deneyin.

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

364

Casarecce di mare için malzemeler;

  • 4 karides
  • 2 deniztarağı
  • 5 vongole (kum midyesi)
  • 1 dal/tutam taze kekik
  • 50 gr beyaz şarap
  • 10 gr zeytinyağı
  • 10 gr kuru soğan
  • 140 gr casarecce cins makarna

Deniz mahsüllü Casarecce di mare tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
2 Ardından beyaz şarap, vongole ve zeytinyağı ile harmanlayın.
3 Diğer taraftan ayıklanmış karides ve deniztaraklarını tavada soteleyin ve ilk başta yaptığınız vongoleli karışımı da ekleyerek orta ateşte güzelce çevirin.
4 Makarnanızı al dente haşlayın ve daha önceden hazırladığınız karışıma kekiği de ekleyip harmanlayarak servis edin.