Buğday salatası tarifi nasıl yapılır?

Elele arşivinden, Elif Edes Tapan'dan akşam için nefis bir salata önerisi var: Buğday salatası... Peki, buğday salatası tarifi nasıl yapılır? İşte buğday salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

180

Buğday salatası tarifi için gerekli malzemeler

  • 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1/2 demet nane
  • 2 kırmızı çarliston biber
  • 4 renkli dolmalık biber veya kavanoz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Buğday salatası tarifi adım adım yapılışı

1 Buğdayları yıkayıp 15-20 dakika, yumuşayana kadar haşlayın.
2 Taze soğan ve naneyi ince kıyın, çarliston biberi ufak doğrayıp buğday ile karıştırın.
3 Sos malzemelerini çırpın. Buğday soğumadan salataya ilave edin.
4 Buğday salatasını kavanozlara alın veya dolmalık biberlerin başlarını kapak gibi kullanılacak şekilde kesip, içlerini boşaltıp, biber içinde servis edin.