Çiğ çorba

Çiğ çorba tarifi

Çiğ çorba

Malzemeler:
3-4 yaprak ıspanak
2 adet kereviz sapı
10 dal maydanoz
2-3 diş sarımsak
1/2 limonun suyu
1 adet dolmalık kırmızıbiber
1 adet kırmızı pancar
1 adet avokado
100 ml su

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri blender’a koyun ve kıvamlı bir hal alıncaya kadar makineyi çalıştırın. Karışım çok yoğunsa biraz su ekleyebilirsiniz. Kaya tuzu ve karabiberle çeşnilendirin. Bu aslında çiğ bir çorba. Yeşil içeceklerden tek farkı, karışımın içindeki sarımsak. Bu faydalı besinin aroması, tarifi içecekten ziyade çorbaya yakınlaştırıyor. Böyle çiğ yani ısıtılmadan, pişirilmeden hazırlanan çorbalar bazı ülkelerde çok popüler. Ben son dokunuş olarak biraz da sızma zeytinyağı ekliyorum.

* Formsante dergisinden alınmıştır.