Kırmızı biberli kabak tarifi nasıl yapılır?

Sağlıklı ve lezzetli bir şeyler yemek isteyenler buraya. Kırmızı biberli kabak tarifimiz sağlıklı ama doyurucu lezzet arayanlar için... Kırmızı biberli kabak tarifi nasıl yapılır? Akşam yemeği için sağlıklı bir seçim yapmak isteyenlere Aydın İlçe'den kırmızı biberli kabak tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

70

Elele, koronavirüs pandemisinin ardından şeflerden, diyetisyenlerden, yemek yazarlarından lezzetli ve sağlıklı reçeteler istemişti. Normalleşme sürecinde normalleşmeyi yeni bir hayat biçimi olarak algılayanlar için evde hazırlanıp kolayca taşıyabilecek tarifler arasında kırmızı biberli kabak tarifi de yer alıyor. İşte gerekli malzemeler ve tarifin aşamaları... (Vejetaryen wrap tarifi de  ilginizi çekebilir)

Kırmızı biberli kabak tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 4-5 dal nane
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • Zeytinyağı

KABAK HAKKINDA

Kabak çeşitli mineral, vitamin ve faydalı bitki bileşikleri içerir. Pişmiş kabak A vitamini bakımından zengindir. Yüksek antioksidan içerir. Kalorisi düşüktür, su ve lif bakımından etkilidir. Kilo yönetimi ve sindirim sistemi için faydalı olabilir.

Kırmızı biberli kabak tarifi adım adım yapılışı

1 Nohut tanesi boyutunda doğranmış soğanları, 2 parmak kalınlığında küp şeklinde doğranmış kabakları, 2’ye bölüp yarım ay şeklinde doğranan kırmızı biberleri sırasıyla tencereye alın
2 Bütün baharatları isteğe bağlı şekilde ekleyip 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını ekledikten sonra tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika pişirin.