Erik marmelatı nasıl yapılır? Adım adım erik marmelatı tarifi

Kahvaltılarda tüketilen reçellerin ve marmelatların yapımı Yaz aylarında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Mayhoş tadıyla ağızlarda güzel tat bırakan erik marmelatı tarifi veriyoruz. Erik marmelatı nasıl yapılır? Tarif Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...

KAÇ KİŞİLİK

10 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

60 dakika

KALORİ

25

Türkiye'nin hemen her bölgesinde yetiştirilen erik; marmelat, reçel, pekmez,  komposto yapımında kullanıldığı gibi kurutularak saklanabiliyor. Yaz aylarında pazar ve market tezgahlarını süsleyen tatlı meyvesi kırmızı erik sadece tadıyla değil, içerdiği vitaminler ve minerallerle de öne çıkıyor.  Tam kıvamında kırmızı erik reçeli tarifi için kağıt kalemi hazırlayın! ( Bu tarifin ardından Kiraz reçeli tarifine de göz atabilirsiniz)

Kırmızı eriğin faydaları;

  •  C vitamini içeren erik; kalp hastalığı, katarakt ve bazı kanserlerin önlenmesinde büyük rol oynuyor.
  •  Günlük A vitamini ihtiyacının da %8' ini karşılıyor.
  •  A vitamini sağlıklı görme ve üreme fonksiyonları ve kemik gelişimini destekliyor.
  •  Kabızlık ve sindirim sorunlarına iyi geliyor.
  •  Kalbi koruyor ve inme riskini azaltıyor.
  •  Düşük glisemik indekse sahip olduğu için kan şekerini dengelemeye yardımcı oluyor.
  •  Kemik sağlığını iyileştiriyor.
  •  Beynin hafıza kapasitesini geliştiriyor.

Erik Marmelatı Tarifi için malzemeler

  • 1 kg kırmızı erik
  • 1 kilo şeker
  • ½ su bardağı su
  • ½ limon suyu
  • 2 adet karanfil

Erik Marmelatı Tarifi adım adım yapılışı

1 Erikleri yıkayın. Ardından ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
2 Erikler ve şekeri bir tencereye alarak 1 saat bekletin.
3 İçerisine su ve karanfili ekledikten sonra ocağa alarak pişiremeye başlayın.
4 1 saat kadar pişirin, sık sık karıştırın. Karıştırırken yavaş yavaş erikleri ezin. Limon suyunu ilave edin.
5 10 dakika sonra altını kapatarak kavanozlara alın. Afiyet olsun.