Etimek tatlısı nasıl yapılır? Adım adım kolay ve pratik etimek tatlısı tarifi

Çay saatlerinin yanında yiyebileceğiniz etimek tatlısı, hem muhallebili hem de şerbetli olduğu için her damağa da uyum sağlıyor. Misafirlerinize de sunabileceğiniz görüntüsü güzel, tadı harika olan etimek tatlısı tarifini veriyoruz!

KAÇ KİŞİLİK

9 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

290

Etimek, kızartılmış ve suyu alınmış ekmek demektir. Tuzsuz, normal ve kepekli gibi çeşitleri vardır. Oldukça doyurucudur ancak fazla tüketildiği zaman kabızlığa neden olabilir. Kepekli etimek, diyet yapan ve sağlıklı bir şekilde beslenmek isteyen bireyler için son derece uygun.  Etimek, farklı şekillerde tüketilebilir. Muhallebili tatlısı mükemmel olan bir ekmektir.  Yapımı oldukça zahmetsiz ancak bir o kadar da lezzetli olan etimek tatlısı tarifimizi inceleyebilirsiniz. (Bu tarifin ardından incir tatlısı tarifimize de göz atabilirsiniz.)

Etimek Tatlısı Tarifi için Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 30 gr Hindistan cevizi

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 gr vanilin

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Ara katman için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından 1 parmak az süt

ETİMEK HAKKINDA

Etimek, (rusk) kıtır ekmek, Zwieback ; yumurta ile yapılan ve iki kez pişmiş, şekerli ekmek türüdür. Sert, kuru bisküvi veya iki fırında pişmiş ekmekdir. Bazen bebek dişleri yiyecek olarak kullanılır.Bazı kültürlerde, rusk ekmek yerine pastadan yapılır: buna bazen pasta rusk denir. Birleşik Krallık'ta, isim aynı zamanda buğday bazlı bir gıda katkı maddesini ifade eder.

Etimek Tatlısı Tarifi adım adım yapılışı

1 Muhallebi için tereyağı dışındaki malzemeleri bir tencerede homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Ocağa alarak kıvam alana kadar pişirin.
2 Kıvam alan muhallebiye tereyağını ekleyerek karıştırın ve altını kapatın.
3 Şerbet için şekeri ocağa alarak karamelize edin.
4 Karamelize olan şekere su ekleyerek şerbet gibi pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatın.
5 Isıya dayanıklı bir cam tepsiye etimekleri dizin ve üzerine şerbeti ekleyerek kapatın.
6 Etimekler şerbeti iyice çektikten sonra üzerine muhallebiyi dökerek soğumaya bırakın.
7 Krem şantiyi paket talimatlarına göre daha az süt ile hazırlayın. Soğumuş muhallebinin üzerine dökün ve Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyet olsun.