Fasulye turşusu nasıl yapılır? Damaklarda iz bırakacak kolay ve pratik fasulye turşusu tarifi

Kış hazırlıkları başladı ve bu hazırlıklardan birisi de turşu kurmak. Yaz ayların sıkça yapılan fasulye turşusunu sizlerde evde kolaylıkla kurabilirsiniz? Fasulye turşusu nasıl yapılır? Enfes tadıyla damaklarda iz bırakacak, servis ettiğiniz her yemeğe lezzet katacak fasulye turşusu tarifi veriyoruz

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

35

Fasulye turşusu için malzemeler

  • 1 kg yeşil fasulye
  • 2 baş sarımsak
  • 5 su bardağı içme suyu
  • 1 adet cam kavanoz
  • ½ su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

Fasulye Turşusu Tarifi adım adım yapılışı

1 Fasulyeler yıkanır ve temizlenir.
2 Bir tencerede su kaynatılır, kaynayan suya fasulyeler eklenerek şoklanır.
3 2-3 dakika kaynar suda bekletildikten sonra soğuk su içerisine alınarak soğuması beklenir.
4 Sarımsaklar ayıklanır, dilerseniz ikiye bölebilirsiniz.
5 Kavanozun dibine sarımsakların bir kısmı eklenir.
6 Fasulyeler kavanoza dizilir ve arada sarımsak eklenmeye devam edilir.
7 Sirke ve kaya tuzu karışımı kavanoza eklenir.
8 Su ilave edilir ve kapağı sıkıca kapatılır.