Fasulye turşusu nasıl yapılır? Damaklarda iz bırakacak kolay ve pratik fasulye turşusu tarifi
Kış hazırlıkları başladı ve bu hazırlıklardan birisi de turşu kurmak. Yaz ayların sıkça yapılan fasulye turşusunu sizlerde evde kolaylıkla kurabilirsiniz? Fasulye turşusu nasıl yapılır? Enfes tadıyla damaklarda iz bırakacak, servis ettiğiniz her yemeğe lezzet katacak fasulye turşusu tarifi veriyoruz

KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
35Fasulye turşusu için malzemeler
- 1 kg yeşil fasulye
- 2 baş sarımsak
- 5 su bardağı içme suyu
- 1 adet cam kavanoz
- ½ su bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
Fasulye Turşusu Tarifi adım adım yapılışı
1
Fasulyeler yıkanır ve temizlenir.
2
Bir tencerede su kaynatılır, kaynayan suya fasulyeler eklenerek şoklanır.
3
2-3 dakika kaynar suda bekletildikten sonra soğuk su içerisine alınarak soğuması beklenir.
4
Sarımsaklar ayıklanır, dilerseniz ikiye bölebilirsiniz.
5
Kavanozun dibine sarımsakların bir kısmı eklenir.
6
Fasulyeler kavanoza dizilir ve arada sarımsak eklenmeye devam edilir.
7
Sirke ve kaya tuzu karışımı kavanoza eklenir.
8
Su ilave edilir ve kapağı sıkıca kapatılır.
yemek

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?
