Fırınlanmış pancar tarifi nasıl yapılır?

MoVe La Ventura'nın menüsünden sofralarınıza taşıyacağınız şahane bir lezzet daha. Kırmızının lezzete dönüşmüş hali fırınlanmış pancar... Peki, fırınlanmış pancar tarifi nasıl yapılır? İşte tarif için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

48

DERLEYEN: SELEN TANYERİ
TARİFLER: LA VENTURA
FOTOĞRAFLAR: CUSTOMAKERS

Fırınlanmış pancar için malzemeler;

  • 53 adet orta boy haşlanmış pancar
  • 7-8 dal maydanoz
  • 3-4 dal taze kişniş
  • 90 ml zeytinyağı
  • 2 adet misket limonu
  • 1 adet kırmızı chilli biber
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 150 gr keçi büş peyniri

Fırınlanmış pancar tarifi adım adım yapılışı

1 Chilli biberleri dilimlendikten sonra sirke ve şekerle karıştırın ve en az 30 dakika kadar bekletin, ardından da süzün.
2 Ayrı bir yerde maydanoz, kişniş, zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı tuz, misket limonunun rendelenmiş kabuğu ve suyu mikserde sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
3 Bu sosun yarısını küp küp kesilmiş pancarın üzerine döküp harmanlayın ve 160 derecede ısınmış fırında ortalama 15-20 dakika pişirin.
4 Fırından çıktıktan sonra servis tabağına alın ve kalan sosu üzerine gezdirin.
5 Chilli biber ve dilimlenmiş keçi büş peyniri ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.