Gavurdağı salatası nasıl yapılır? Hem hafif hem lezzetli gavurdağı salatası tarifi
Gaziantep yöresine ait bir salata olan Gavurdağı salatası, genellikle mezeler arasında veya ana yemeklerin yanında sıklıkla tercih ediliyor. Peki gavurdağı salatası nasıl yapılır Lezzet mutfak şefi Başak Öngel Demirkale yedikçe iştah açan gavurdağı salatası tarifi veriyor...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
5 dakikaKALORİ
113Gavurdağı Salatası Tarifi için Malzemeler
- Zeytinyağı
- Nar Ekşisi
- Tuz
- Sumak
- 1 adet biber
- ½ adet soğan
- ½ su bardağı ceviz
- ½ demet maydanoz
- 1 adet salatalık
- 2 adet domates
Gavurdağı Salatası Tarifi videolu yapım aşamaları
Gavurdağı Salatası Tarifi adım adım yapılışı
1
Domateslerin kabuğunu soyarak, salatalıkları ise tercihen kabuklarını soymadan küçük küpler halinde doğrayın.
2
Biber ve maydanozları ince ince kıyın ve domateslerin üzerine ekleyin.
3
Kuru soğanı küp küp doğrayın ve tuzla ovalayın.
4
Soğanın suyunu sıkın ve salataya ekleyin. Cevizleri ince ince kıyın ve üzerine ilave edin.
5
Sos için; zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuzu küçük bir kapta iyice çırptıktan sonra salata kasesine aktarın.
6
Tüm malzemeleri karıştırın ve servis tabağına aktarın. Afiyet olsun.
yemek
Airfryer'da brownie tarifi nasıl yapılır?
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata