Gavurdağı salatası nasıl yapılır? Hem hafif hem lezzetli gavurdağı salatası tarifi
Gaziantep yöresine ait bir salata olan Gavurdağı salatası, genellikle mezeler arasında veya ana yemeklerin yanında sıklıkla tercih ediliyor. Peki gavurdağı salatası nasıl yapılır Lezzet mutfak şefi Başak Öngel Demirkale yedikçe iştah açan gavurdağı salatası tarifi veriyor...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
5 dakikaKALORİ
113Gavurdağı Salatası Tarifi için Malzemeler
- Zeytinyağı
- Nar Ekşisi
- Tuz
- Sumak
- 1 adet biber
- ½ adet soğan
- ½ su bardağı ceviz
- ½ demet maydanoz
- 1 adet salatalık
- 2 adet domates
Gavurdağı Salatası Tarifi videolu yapım aşamaları
Gavurdağı Salatası Tarifi adım adım yapılışı
1
Domateslerin kabuğunu soyarak, salatalıkları ise tercihen kabuklarını soymadan küçük küpler halinde doğrayın.
2
Biber ve maydanozları ince ince kıyın ve domateslerin üzerine ekleyin.
3
Kuru soğanı küp küp doğrayın ve tuzla ovalayın.
4
Soğanın suyunu sıkın ve salataya ekleyin. Cevizleri ince ince kıyın ve üzerine ilave edin.
5
Sos için; zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuzu küçük bir kapta iyice çırptıktan sonra salata kasesine aktarın.
6
Tüm malzemeleri karıştırın ve servis tabağına aktarın. Afiyet olsun.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
