Glütensiz Kakaolu Minik Kek Nasıl Yapılır? Adım adım anlattık

Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz nefis glütensiz kakaolu kek çölyak ya da glüten intoleransından muzdarip kişiler için birebir olarak görülüyor. Glütensiz kakaolu minik kek nasıl yapılır? İşte Şef Berfe Tümen'in Elele Dergisi için hazırladığı glütensiz kakaolu minik kek tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

250

Çölyak ya da glüten intoleransından muzdarip olanlar glütensiz tariflere yöneliyor. Çayın, kahvenin yanında en çok tercih edilen keki glütensiz olarak yapmak mümkün. Bugünden sonra vereceğimiz glütensiz minik kek tarifi ile artık kendi kekinizi kendiniz yapacaksınız!  Berfe Tümen'in Elele Dergisi için hazırladığı glütensiz kakaolu minik kek tarifine göz atabilirsiniz...

Glütensiz Kakaolu Minik Kek İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı glütensiz un
  • 1/4 su bardağı ham kakao
  • 1/2 su bardağı elma konsantresi
  • 3 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı Hindistan cevizi yağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt veya kefir

GLÜTEN HAKKINDA

Çölyak hastalığı olanların kaçınması gereken glüten, günümüzde pek çok kişi tarafından da tüketimi tercih edilmeyen bir protein. Glüten, tahıllarda bulunan glutenin ve prolamin proteinlerden oluşan kompleks bir yapıdır. Özellikle çölyak hastalığı ve hassasiyeti olan kişiler glüten tüketiminden kaçınırken, son yıllarda herhangi bir sorunu olmasa da beslenme düzeninden glüteni çıkaranların sayısı oldukça yüksek.

Glütensiz Kakaolu Minik Kek Tarifi adım adım yapılışı

1 1/4 su bardağı ham kakao
2 Ayrı bir kapta karıştırılan un, kakao, kabartma tozu, tuz ve yumurta karışımına ekleyin.
3 Yoğurt/kefir ve Hindistan cevizi yağı ekleyin.
4 Hazırlanan un karışımı mini kek kağıtlarına kaşık yardımıyla paylaştırın.
5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.