Glütensiz şekersiz ıslak kek nasıl yapılır? Şekersiz ıslak kek tarifi

Bol soslu ıslak kek, hemen herkesin beğenerek tükettiği bir lezzet. Kendinize iyi bakmayı seviyorsunuz ancak çikolatalı tatlılardan vazgeçmiyorsanız size glütensiz şekersiz ıslak kek tarifi veriyoruz. Çocuklar için oldukça besleyici bir tarif. İşte adım adım glütensiz şekersiz ıslak kek tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

9 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

KALORİ

320

Islak kek hem evde tatlı ihtiyacınızı giderebileceğiniz hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz tarifler arasında yer alıyor. Yumuşak dokusu ve enfes tadıyla damakta tat bırakan ıslak keki glütensiz ve şekersiz yapmakta mümkün.  Aynı zamanda ilave şeker içermediği ve  karabuğday unu ile yapıldığı için uzun süre tok tutacak bir alternatif. Kağıt kaleminiz hazırsa glütensiz şekersiz ıslak kek tarifi Revna Çakır Sarıgül'den geliyor... (Bu tarifin ardından glütensiz baharatlı armut tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz)

Glütensiz Şekersiz Islak Kek Tarifi için Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 11 hurma
  • 1 yumurta
  • 1⁄2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı fındık veya badem unu
  • 4 yemek kaşığı karabuğday unu
  • 1⁄2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao tozu
  • Hindistan cevizi yağı veya tereyağı

Sos için;

  • 1⁄2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı hurma suyu veya bal veya pekmez

Glütensiz Şekersiz Islak Kek Tarifi adım adım yapılışı

1 Hurmalarınız eğer kuruysa sıcak suda 10 dakika bekletin yumuşayınca suyunu süzüp bir robotta püre haline getirin.
2 Eritilmiş tereyağı, süt, fındık unu, karabuğday unu, yumurta, kakao tozu ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeleri kek hamuru kıvamı alana kadar robotta çekin.
3 Kek kalıbını Hindistan cevizi yağı veya tereyağı ile yağlayın.
4 Kek harcını kalıba ekleyin 170 derece fırına verin.
5 Yaklaşık 20-25 dakika pişirin, kürdan batırdığınızda kuru çıkıyorsa kekiniz hazır demektir.
6 Sos için sütü ufak bir tencereye alıp kakao ve hurma suyunu ekleyin, orta ısıda ılık hale gelene kadar karıştırın homojen bir sos kıvamı elde edin.
7 Pişen kekinize bıçakla veya kürdanla delikler açın ve sosu dökün.
8 20 dakika dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.