Gravy sos tarifi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla gravy sos
Yemeklerinizin yanında genelde sos tercih edenlerdenseniz gravy sos tarifimize bir göz atmalısınız. Et ile mükemmel bir ahenk sağlayan gravy sos tarifimiz Gizem Güzey tarafından reçetelenerek hazırlandı. Gravy sos nasıl yapılır diyorsanız işte pratik tarif:

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
80
Gravy Sos Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı et suyu
- 1 adet soğan
- Tuz
GRAVY SOS HAKKINDA
Gravy sos tarifi adım adım yapılışı
1
Soğanı tereyağında kavurun.
2
Soğan pembeleşince unu ekleyip kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkınca tavuk ve et suyunu ilave edin.
3
Tuz ve karabiberi ekleyin.
4
Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
