Güveçte karides tarifi nasıl yapılır? Tereyağlı ve sarımsaklı güveç karides
O sıcacık kokusuyla tereyağının ve sarımsağın birleşmesiyle mükemmel tat karides tarifine ne dersiniz? Tereyağlı ve sarımsaklı güveçte karides nasıl yapılır? diyorsanız tarifimizi okuyabilir, ardından alternatif yapım aşamaları için videoya da bakabilirsiniz.

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
250Karides, en çok tüketilen kabuklu deniz hayvanı türleri arasında yer alıyor. Besleyici olan karides, birçok gıdada bulunmayan ölçüde iyot gibi bazı besin maddelerini yüksek oranda içeriyor. Bazı görüşler ise karidesin yüksek kolesterol içeriği nedeniyle sağlıksız olduğu yönünde. Oldukça besleyici ve kalorisi çok düşük olan karides çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra yüksek miktarda protein ve sağlıklı yağlar da sağlar. Ancak yüksek kolesterol içeriği nedeniyle genellikle kötü bir üne sahiptir. 85 gramlık bir porsiyon, 166 mg kolesterol içerir. (Meze tarifleri sayfasında da farklı mezeleri bulabilirsiniz)
Karides Güveç İçin Gerekli Malzemeler
- 400 gr karides
- 4 diş sarımsak
- 1 adet çarliston biber
- 8 adet cherry domates
- 2 domates
- 1 soğan
- 50 ml domates suyu
- 150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 20 g tereyağı
- 4 defne yaprağı
- 4 dal taze kekik
- 1 limon
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Tereyağlı ve sarımsaklı güveçte karides videolu yapım aşamaları
KARİDES HAKKINDA
Tereyağlı ve sarımsaklı güveçte karides adım adım yapılışı
1
Tereyağı tavaya alınır ve eritilir.
2
Eriyen tereyağına küp küp doğranan soğanlar atılır.
3
Sarımsak ezilir ve içerisine eklenir.
4
Domates ve biber küçük küpler halinde doğranır. Tavaya ilave edilerek harmanlanır.
5
Karidesler ve baharatlar eklenir.
6
Zeytinyağı, limon suyu ve domates suyu eklenerek pişirilir.
7
Güveç kaplarına pay edilir, üzerine kaşar koyularak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
