Patlıcanlı tart

 6-8 kişilik   -
Malzemeler
Hamuru için:
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
3 adet haşlanmış patates
1 paket sade kek un
½ demet dereotu
Tuz
Üzeri için:
1.5 kg közlenmiş patlıcan
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, pulbiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyip süzgece alın. Patatesleri haşlayıp püre haline getirip soğutun. Karıştırma kabında püre halindeki patatesi, yumurta, margarin, kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın. Kekunu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru tepsiye iki parmak yüksekliğinde yerleştirin. Başka bir yerde közlenmiş patlıcanları yumurta, rendelenmiş kaşar
peyniri, un, tuz ve pulbiber ile karıştırıp tepsideki hamurun üzerine yayın. Üzerine yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini fırından almadan 10 dakika önce serpin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.