Taze baharatlı poğaça

 6 kişilik   -
Malzemeler
500 gr un
200 gr margarin
200 ml ayçiçek yağı
100 ml su
1 yumurta
Taze kekik
Taze fesleğen
Taze biberiye
Tuz
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
Üzeri için
Keten tohumu

Hazırlanışı
Un, margarin, ayçiçek yağı, su, yumurta, tuz ve kıyılmış taze otları bir kapta karıştırarak yoğurun. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve hamuru 2 saat buzdolabında bekletin. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp keten tohumu serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.