İrmik helvası tarifi nasıl yapılır?
Ağızda dağılan irmik helvasını kim sevmez ki? Tane tane olan çok hafif ve bir o kadar da lezzetli! Dondurma ile, ceviz ile veya badem ile süsleyebileceğiniz irmik helvası tarifi nasıl yapılır? Hem pratik hem de lezzetli. İşte irmik helvası tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı

KAÇ KİŞİLİK
3 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
530İrmik helvası tarifi için gerekli malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
İrmik helvası tarifi adım adım yapılışı
1
İrmik yağ ile birlikte tencereye alınarak kavrulur.
2
Renk alan irmiğin üzerine sıvı karışımı eklenir.
3
Kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
4
Pişen irmik helvasına şeker dökülür. Karıştırılır.
5
Tarçın ile birlikte servis edilir.
yemek

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?
