Jalapeno turşusu nasıl yapılır? Damakları şenlendiren jalapeno turşusu tarifi
Hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de metabolizmayı hızlandıran Jalapeno turşusu ile karşınızdayız. Damaklarda iz bırakan, kış boyunca afiyetle yiyebileceğiniz Jalapeno turşusu tarifini Lezzet mutfak şefi Başak Öngel Demirkale veriyor. İşte Jalapeno turşusu tarifi ve püf noktaları
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
60 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
27Jalapeno Turşusu Tarifi için Malzemeler
- 800 gr jalapeno biberi
- 2 baş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı nohut
- 2 çay kaşığı limon tuzu
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- Sıcak su
Jalapeno Turşusu Tarifi adım adım yapılışı
1
Biberleri yıkayın ardından sap kısımlarını kesin.
2
Biberleri halka halka dilimleyin.
3
İki adet kavanoza her birine birer kaşık nohut, limon tuzu, şeker, kaya tuzu ve bir baş sarımsak koyun.
4
Biberleri de kavanoza dizin.
5
Birer çay bardağı sirke ilave edin.
6
Son olarak sıcak su ile doldurarak kapaklarını kapatın.
7
Serin yerde arada sallayarak 1-2 hafta turşu olana kadar bekletin.
yemek
Airfryer'da brownie tarifi nasıl yapılır?
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata