Kabak beğendi tarifi nasıl yapılır?
Kabak birçok önemli vitamin, mineral ve antioksidanla doludur. Yüksek lif içeriğine ve düşük kalori oranına sahiptir. Lif, sindirimde önemli bir rol oynar. Bu tarifimizde ise kabak beğendi yapma adımlarını anlatıyoruz. İşte kabak beğendi tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
45 dakikaKALORİ
220Kabak beğendi tarifi için gerekli malzemeler
- 4 adet kabak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- Tuz
- Et yemeği için:
- ½ kg. kuşbaşı hindi but
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 bardak su
- Karabiber
KABAK HAKKINDA
Kabak beğendi tarifi adım adım yapılışı
1
Kuşbaşı hindi etlerini yıkayıp süzün, bir tencereye alıp suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince kıyılmış soğan, salça, tuz ve karabiberini ekleyin, üzerini örtecek kadar kaynar suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları kazıyın.
2
Yıkadıktan sonra rendeleyin, bir tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Diğer tarafta tereyağını kızdırın.
3
Unu ilave edip kavurun. Kaynar sütü ve kabakları ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin, ateşten aldıktan sonra kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.
4
Servis tabağına beğendiyi boşaltın. Üzerine pişirdiğiniz eti yayıp servis yapın.
yemek

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?
