Kabak mücver nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli mücver tarifi
Kabak mücver nasıl yapılır? diyorsanız çay saatinde veya yemekte tüketebileceğiniz yapması bir o kadar kolay olan mücver tarifini sizler için hazırladık. İşte hem sıcak hem soğuk yiyebileceğiniz kolay ve pratik mücver tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
326Mücver Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
- 3 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- ½ kuru soğan
- 5 dal dereotu
- 5 dal maydanoz
- 2 dal taze soğan
- 3 dal nane
Kızartma İçin
- Sıvıyağ
Kabak Mücver Tarifi videolu yapım aşamaları
Servis Önerisi
Kabak Mücver Tarifi adım adım yapılışı
1
Kabakları yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
2
Soğanın kabuğunu soyun ve ayrı bir kaba rendeleyin.
3
Dereotu, maydanoz, taze soğan ve naneyi yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
4
Üzerine havucu rendeleyin.
5
Soğanın suyunu iyice sıktıktan sonra yeşilliklerin olduğu kaba aktarın.
6
Kabaklarında suyunu iyice ellerinizle sıkın ve diğer malzemeler ile birleştirin.
7
Sarımsağı ezin, tuz, karabiber ve un ile birlikte karışıma alarak karıştırın.
8
Tavaya sıvıyağını dökün ve ısınmasını bekleyin.
9
Isınan sıvıyağın içerisine kaşık yardımıyla kabakları yerleştirin ve arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun!
PÜF NOKTASI
yemek

1,5 asırlık Pekin ördeği geleneğini özel tarifle ustası yapıyor

Yeni yılda yağ yakan diyet kabak çorbası tarifi

Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için 15 farklı tatlı tarifi önerisi

Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi

Diyet Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşı kurabiyesi (Gingerbread kurabiye) tarifi

Yılbaşı menüsü: Sofranızı şenlendirecek pratik-lezzetli 4 tarif

Kereviz yemeği tarifi

Trabzon hurmasının (Cennet hurması) faydaları nelerdir?
