Kabak mücver nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli mücver tarifi
Kabak mücver nasıl yapılır? diyorsanız çay saatinde veya yemekte tüketebileceğiniz yapması bir o kadar kolay olan mücver tarifini sizler için hazırladık. İşte hem sıcak hem soğuk yiyebileceğiniz kolay ve pratik mücver tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
326Mücver Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
- 3 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- ½ kuru soğan
- 5 dal dereotu
- 5 dal maydanoz
- 2 dal taze soğan
- 3 dal nane
Kızartma İçin
- Sıvıyağ
Kabak Mücver Tarifi videolu yapım aşamaları
Servis Önerisi
Kabak Mücver Tarifi adım adım yapılışı
1
Kabakları yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
2
Soğanın kabuğunu soyun ve ayrı bir kaba rendeleyin.
3
Dereotu, maydanoz, taze soğan ve naneyi yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
4
Üzerine havucu rendeleyin.
5
Soğanın suyunu iyice sıktıktan sonra yeşilliklerin olduğu kaba aktarın.
6
Kabaklarında suyunu iyice ellerinizle sıkın ve diğer malzemeler ile birleştirin.
7
Sarımsağı ezin, tuz, karabiber ve un ile birlikte karışıma alarak karıştırın.
8
Tavaya sıvıyağını dökün ve ısınmasını bekleyin.
9
Isınan sıvıyağın içerisine kaşık yardımıyla kabakları yerleştirin ve arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun!
PÜF NOKTASI
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
