Kabak tarator tarifi nasıl yapılır?

Sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız Lora Karal’dan hafif bir tarif.

KAÇ KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

4 dakika

KALORİ

286

Kabak tarator için malzemeler;

  • 2 büyük boy kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için;

  • 3-4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 avuç ceviz
  • 1 avuç dereotu
  • Tuz
  • Sarımsak

Kabak tarator tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, tavaya zeytinyağı ve kabağı alıp orta ateşte 3-4 dakika kavurun ve ardından da soğumaya bırakın. (Diri seviyorsanız bu süreden daha az kavurabilirsiniz.)
2 Bu işlemin ardından sosu için dereotunu ve cevizi ince ince doğrayın.
3 Aynı kabın içine tuz, sarımsak ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırın.
4 Tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra sunum yapabilirsiniz.