Kabak tarator tarifi nasıl yapılır?
Sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız Lora Karal’dan hafif bir tarif.

KAÇ KİŞİLİK
3 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
4 dakikaKALORİ
286Kabak tarator için malzemeler;
- 2 büyük boy kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sosu için;
- 3-4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 avuç ceviz
- 1 avuç dereotu
- Tuz
- Sarımsak
Kabak tarator tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, tavaya zeytinyağı ve kabağı alıp orta ateşte 3-4 dakika kavurun ve ardından da soğumaya bırakın. (Diri seviyorsanız bu süreden daha az kavurabilirsiniz.)
2
Bu işlemin ardından sosu için dereotunu ve cevizi ince ince doğrayın.
3
Aynı kabın içine tuz, sarımsak ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırın.
4
Tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra sunum yapabilirsiniz.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
