Kapuska tarifi nasıl yapılır? Kapuska tarifi ve püf noktaları...
Pek çok faydası olan lahananın bu sefer de kapuska tarifiyle birlikteyiz. Dolması, salatası, turşusu yapılan lahananın kapuska hali de oldukça lezzetlidir. Peki, kapuska nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılış aşamalarıyla lezzetli kapuska tarifi...

KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
35 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
120Kapuska için gerekli malzemeler
- 1 adet küçük boy lahana
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kırık pirinç
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- Tuz
Kapuska tarifi adım adım yapılışı
1
Lahanayı ince ince kıyın.
2
Tencereye yağı koyun, soğanı da küp küp doğrayıp hafifçe kavurun.
3
Arkasından salçayı ekleyin. Rendelenmiş domatesleri ilave edip hafif kavurun.
4
Doğradığınız lahanayı, biraz tuz ve şeker ilave edip orta ateşte pişirin.
5
20 dakika sonra kırık pirinci de ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
6
Kırmızıbiberle tatlandırıp servis yapın.
PÜF NOKTASI
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
