Karalahanalı fırında tavuk but tarifi nasıl yapılır?
Kırmızısından beyazına geniş bir çeşit aralığı olan lahanayı, herkesin seveceği muhteşem tarifler

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
45 dakikaKALORİ
290Karalahanalı fırında tavuk but için malzemeler;
- 4 adet tavuk but (baget)
- 1 demet karalahana
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml tavuk suyu
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
Karalahanalı fırında tavuk but nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Tavuk butlarını tereyağı ve zeytinyağı karışımında renk alacak kadar kızartıp kenara alın.
2
Kerevizi ve havucu çubuk şeklinde doğrayın. Sarımsağı ayıklayın. Karalahanayı irice kıyın.
3
Tavukların kızartıldığı tavada önce karalahanayı 1-2 dakika soteleyin, daha sonra kereviz ve havucu ekleyerek sotelemeye devam edin.
4
Fırına girecek bir kaba önce karalahanayı ve sebzeleri koyun.
5
Üzerlerine tavuk butlarını ve sarımsakları dizin.
6
Tavuk suyunu gezdirin. En son karabiber ve az tuz serpin.
7
180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika boyunca arada bir kontrol ederek pişirin.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
