Karidesli Jambalaya tarifi nasıl yapılır? MasterChef karidesli Jambalaya tarifi ve püf noktaları

29 Eylül'de yayınlanan Masterchef'te yarışmacılardan karidesli jambalaya tarifi yapılması istendi. Peki, karidesli jambalaya tarifi nasıl yapılır? Jambalaya tarifi hangi ülkeye aittir? Karidesli jambalaya tarifi detaylarına ve püf noktalarına yakından bakalım...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

KALORİ

386

Jambalaya, New Orleans'ta ortaya çıkan ve dünyadaki lezzetlerden ilham alan popüler bir yemektir. İspanyol, Batı Afrika ve Fransız esintisinden ilham alınan Jambalaya yemeği, baharatlı, doyurucu ve lezzetli bir tarif. Amerikan kökenli yemeklerin çoğu gibi jambalaya da eldeki muhtemel malzemelerin birleşiminden ortaya çıkan bir yemek. Her aşçı ve kültür kendi benzersiz varyasyonlarıyla katkıda bulunmuş: Domates muhtemelen İspanyol aşçıların eklemesiydi, Fransızlar şüphesiz Karayiplerden getirilen baharatlara katkıda buldu. Jambalaya, onu yapan aşçılar kadar çok yönlü bir karışım olmaya devam ediyor. Ayrıca jambalaya tarifi partilerin veya kalabalık sofralar için de bir  tercih.

Karidesli Jambalaya Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-4 adet tavuk göğsü
  • dörde bölünmüş
  • 2-4 adet tavuk göğsü
  • dörde bölünmüş
  • 10 adet karides
  • 2 adet doğranmış soğan
  • 1 adet jülyen doğranmış yeşil biber
  • 2 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • 200 gr. pirinç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy kavanoz konserve domates
  • 1 tutam kırmızı acı biber
  • 2 adet Meksika biberi (damak zevkinize göre)
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • Bir avuç maydanoz
  • doğranmış

Karidesli jambalaya tarifi adım adım yapılışı

1 Fırını önceden ısıtmaya başlayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın.
2 Dörde bölünmüş tavuk göğüslerini yüksek ısıda kızıl-kahverengi olana kadar pişirin.
3 Aynı şeyi dana filetolar için de yapın.
4 Kırmızı eti pişirirken daha fazla zeytinyağı koyun.
5 Etleri fırına dayanıklı bir kaba koyun.
6 Soğanları yumuşak ve parlak olana kadar kavurun.
7 Ardından biberleri de ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
8 Son olarak sarımsak ve pirinci ekleyin.
9 Biberleri pişirdiğiniz kaba, domates salçasını ilave edin ve ardından konserve domates, kırmızıbiber, Meksika biberi ve defne yaprağını koyun.
10 Damak zevkinize göre çeşnilendirin.
11 Hepsini birlikte kavurduktan sonra bunları etlerin olduğu pişirme kabına alın.
12 Üzerine tavuk suyu ile beyaz şarabı dökün.
13 Tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın ve 1 saat boyunca pişirin.
14 Pişirirken 1 veya 2 defa karıştırın.
15 Karidesleri pişme süresinin son 10-15 dakikasında pişirme kabına ekleyin.
16 Servis yapmadan önce maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun